Γκάζια από τον πολιτικό μηχανικό Τσίπρα στους εργολάβους της Ioνίας Οδού- Ο Καμμένος ετοιμάζει μια τελετή παράδοσης αντάξια του Φράνσις Φόρντ Κόπολα | Mikrometoxos.gr

Γκάζια από τον πολιτικό μηχανικό Τσίπρα στους εργολάβους της Ioνίας Οδού- Ο Καμμένος ετοιμάζει μια τελετή παράδοσης αντάξια του Φράνσις Φόρντ Κόπολα

11.11.2016 01:26

Ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει μια τελετή παράδοσης αντάξια του Φράνσις Φόρντ Κόπολα

ΙΟΝΙΑ Οδός Υπερπαραγωγή!

Ο πρωθυπουργός με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του έργου της Ιονίας Οδού που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, ώστε να πηγαίνουν μια ώρα νωρίτερα οι παγουράδες σπίτια τους. Το έργο επρόκειτο να παραδωθεί τον Μάρτιο του 2017 και πήγε 2 μήνες πιο πίσω- γεγονός που έκανε έξαλλο τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά οι εμπλεκόμενες εταιρίες δεσμεύθηκαν ότι θα παραδώσουν το έργο τον Μάιο του 2017.

Στο μεταξύ ενημερώθηκε σχετικά και το υπ. Αμυνας ώστε ο Πάνος Καμμένος να ετοιμάσει μια τελετή παράδοσης αντάξια του Φράνσις Φόρντ Κόπολα με Mιράζ, F16 και ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο και γυμνές χορεύτριες των Moulin Rouge να κρέμονται στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Στο μεταξύ ένα νέο video, που παρουσιάζει την εξέλιξη των έργων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στον αυτοκινητόδρομο μήκους 196 km, έδωσε στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία.Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 η συνολική πρόοδος των εργασιών στην Ιόνια Οδό έφθανε το 84,92%, ενώ απομένει λιγότερο από μισό έτος για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία. Στο video βλέπουμε μεταξύ άλλων τη διάσχιση της σήραγγας διπλού κλάδου της Κλόκοβας, συνολικού μήκος 3 km, η οποία διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ 13 μήνων. Ο άξονας θα περιλαμβάνει συνολικά 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.Τα οφέλη από τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου θα είναι πολλαπλά, όχι μόνο για την ασφάλεια, την άνεση και τις υπηρεσίες που θα παρέχει, αλλά και για την τοπική οικονομία της δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, η διάρκεια της διαδρομής Αντίρριο – Ιωάννινα θα μειωθεί κατά μία ώρα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017