Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποιεί ο Soros - «Κλειδί» η Κίνα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποιεί ο Soros – «Κλειδί» η Κίνα

20.05.2015 13:56

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποιεί ο Soros – «Κλειδί» η Κίνα

  • Ρωσία και Κίνα αυξάνουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες σύμφωνα με τον George Soros
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποιεί ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, με την πορεία της κινέζικης οικονομίας να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις εξελίξεις.
Η ευρωστία της οικονομίας της Κίνας θα κρίνει τις εξελίξεις σύμφωνα με τον Soros, ο οποίος μίλησε σε ημερίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Bretton Woods.
«Σε περίπτωση που η Κίνα προσπαθήσει να μετατραπεί από μία εξαγωγική οικονομία σε μία οικονομία βασισμένη στην εσωτερική ζήτηση, υπάρχει πιθανότητα οι ηγέτες της να καταστρώσουν μία εξωτερική απειλή για να διατηρήσουν την ενότητα στη χώρα και για κρατηθούν στην εξουσία», προειδοποιεί ο Soros.
O δισεκατομμυριούχος επενδυτής συμβουλεύει τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν απέναντι στην απαίτηση της Κίνας να γίνει αποδεκτό το γουάν στο ΔΝΤ.
Σε μια τέτοια περίπτωση το νόμισμα της Κίνας θα καταστεί ανταγωνιστικό απέναντι στο δολάριο, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Η Κίνα στη συνέχεια, προκειμένου να ανταποδώσει τη… χάρη, θα πρέπει να υποχωρήσει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017