Για την ταμπακιέρα… πάλι κουβέντα δεν έκαναν!! Αλλά αφού απευθύνονται σε… ιθαγενείς καλά να μας κάνουν!

Η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών δείχνει ότι η αγορά οδεύει προς την εξομάλυνση, ανέφερε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επαναλειτουργία της αγοράς.

 

 
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα της αγοράς καλή, καθώς 20 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι σε θετικό έδαφος. Μάλιστα ανέφερε ότι η ΕΧΑΕ διατήρησε υπό έλεγχο τον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ), αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ.

 

 
Έως τις 5 Αυγούστου τα όρια του ΑΜΕΜ. Δεν θα χρειαστεί παράταση, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος, ανέφερε ότι όλοι οι φορείς, η διοίκηση του ΧΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησαν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έπρεπε να ανοίξει.

 

 

Επίσης ανέφερε ότι η απαγόρευση του short selling θα συνεχιστεί έως τις 30 Αυγούστου, αλλά εάν η κατάσταση εξομαλυνθεί ίσως να αρθούν οι περιορισμοί και νωρίτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν ήθελε να μείνει επί μακρόν η αγορά κλειστή.

 

 
«Αν περιμέναμε ιδανικές συνθήκες για την επαναλειτουργία του ΧΑ, δεν ξέραμε πότε θα έρχονταν.
Υπάρχει θέμα με τους ξένους οίκους και τα χρονικά περιθώρια για υποβάθμιση. Αυτό δεν είναι ήσσονος σημασίας. Είναι επενδυτικά κεφάλαια, πολύ σημαντικά μάλιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτόπουλος.

* ,