Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έκανε αληθινή διαπραγμάτευση

ΤΣΙΠΡΑΣ : H ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

“ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ”
Διάγγελμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι του Σαββάτου για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έκανε αληθινή διαπραγμάτευση και ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση πέτυχε τον βασικό σκοπό της, την έξοδο από την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων.

«Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας» είπε ο  κ. Τσίπρας, αλλά όπως τόνισε «αποτρέψαμε το σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν  ασφυξία στη χώρα».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα «στο χείλος του γκρεμού και ταυτόχρονα παγιδευμένη σε εσκεμμένα σφυκτικό χρονοδιάγραμμα, γατί κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

«Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια τόνισε ο Πρωθυπουργός και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι πεδίο διαπραγμάτευσης και όχι πεδίο εξόντωσης, υποταγής και τυφλής τιμωρίας».

Η συμφωνία ακυρώνει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για μειώσεις σε συντάξεις και αυξήσεις σε αγαθά ενώ ακυρώνει τη λιτότητα και δημιουργεί θεσμικό πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις και ανάσχεση της ανθρωπιστική κρίσης.
Σε λίγες ημέρες πετύχαμε πολλά, ανέφερε. Εν τουτοις έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. «Χθες κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο» είπε.