Για… κλάματα το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα και η διαδρομή τους

Για… κλάματα αποδεικνύεται το πολυθρύλητο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποτέλεσμα ισορροπιών και συσχετισμών που συνθέτουν αυτή τη… Βαβυλωνία της πολιτικής σκηνής.

2EE1FB1DCC3919EB14112039D60B1957

Ξεκινά από τον συνδαιτυμόνα του Σημίτη, καθηγητή Κώστα Τσουκαλά (τον έχουν και σε περίοπτη θέση στην ταυτότητα της Εφημερίδας των Συντακτών) και καταλήγει σ’ έναν… ημίτρελο συνάδελφό του, τον Θεοδόση Πελεγρίνη που ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, φορούσε στο θέατρο τον ζουρλομανδύα που του άρμοζε!

pelegrinis-570

Στη 2η θέση βρίσκεται η επίσης καθηγήτρια του αν μη τι άλλου περίεργου Levi Ράνια Αντωνοπούλου και στην 3η ο γνωστός θαμώνας των καναλιών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με «σταυρό» δεν θα έβλεπε Βουλή στον αιώνα τον… άπαντα.

tsipras-skourletis

Ακολουθεί η διαρκώς ευνοούμενη (την είχαν κατεβάσει και περιφερειάρχη) παρουσιάστρια της… μακαρίτισας της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση με τον απόστρατο στρατηγό Νίκο Τόσκα.

kiritsi

Τι είναι ο κύριος αυτός;

BEGLITISTOSKAS

Χειριζόταν νευραλγικά ζητήματα στο Πεντάγωνο επί Άκη και στη συνέχεια-από το 2004 κι έπειτα- βολόδερνε στα πολιτικά γραφεία, πότε της Βάσως και πότε του Παπουτσή, ανάλογα με το ποιος είχε την ευθύνη του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. Κι αμέσως μετά διευθυντής του γραφείου του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη.

Το τελευταίο διάστημα τον έχει περιμαζέψει ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς (τέως ΓΑΠ, πρώην ΚΚΕ) στην κίνηση «Πράττω» που ηγείται. Κι αφού ο Τσίπρας δεν βρήκε εκλόγιμη θέση για τον Κοτζιά στον συνδυασμό, εκείνος ζήτησε και του έβαλε τον Τόσκα σε υψηλή μεν αλλά και μη εκλόγιμη, ακόμα και σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σειρά.

92875-tasia

Στην 6η θέση τοποθετήθηκε η γνωστή υπερασπίστρια τρομοκρατών, δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου κι αμέσως μετά ο Γιάννης Τσιρώνης, ως αντάλλαγμα για την εκλογική στήριξη προς την Κουμουνδούρου, των ασήμαντων αριθμητικά Οικολόγων Πράσινων.

tsironis giannis

Αμέσως μετά βρέθηκε η πάλαι ποτέ βουλευτής Άννα Φιλίνη, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από το ΕΚΚΕ, έγινε ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, μετά ΔΗΜΑΡ και τώρα πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

anna-filini660

Στην 9η θέση φιγουράρει ένας αγρότης ονόματι Νίκος Παπαδόπουλος, στην 10η η (εικονιζόμενη στην τελευταία φωτογραφία) ηθοποιός Κάτια Γέρου και στην προτελευταία μια ακόμα καθηγήτρια (νισάφι!), η Έφη Αχτσιόγλου, αγνώστων λοιπών στοιχείων…

katia gerou