Γιατί πρώτα θα ανοίξουν οι τράπεζες και μετά το ΧΑ... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γιατί πρώτα θα ανοίξουν οι τράπεζες και μετά το ΧΑ…

17.07.2015 19:33
Στα μέσα της εβδομάδας (Τετάρτη – Πέμπτη) βλέπουν χρηματιστηριακοί παράγοντες να ανοίγει το ΧΑ. Εφόσον ανοίξουν όλες την προσεχή Δευτέρα, με διατήρηση των capital controls. 
Το άνοιγμα των τραπεζών είναι απαραίτητο προκειμένου να οργανωθεί και η επαναλειτουργία του ΧΑ. Ήδη  τραπεζικοί όμιλοι έχουν ενημερώσει μέρος του προσωπικού τους  ότι θα μεταταγεί προσωρινά στις υπηρεσίες οργάνωσης και θεματοφυλακής, προκειμένου να προετοιμασθούν για την επαναλειτουργία τόσο του ΧΑ όσο και σειράς επενδυτικών υπηρεσιών.
Η καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του ΧΑ έχει έναν ακόμη σκοπό. Να έχει προηγηθεί διεύρυνση του ορίου ELA ώστε να υπάρχει επαρκέστερη ρευστότητα. 
Και αυτό γιατί οι ΑΧΕ και οι ΕΠΕΥ ζητούν να απελευθερωθεί από τους παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσό 5.000 ευρώ, ανά επενδυτή, που θα μπορεί να πιστώνεται στον χρηματιστηριακό του κωδικό, καθημερινά.
Ταυτόχρονα ζητούν να μην υπόκειται σε περιορισμούς το χρήμα που θέλει να επενδυθεί στο ΧΑ και προέρχεται από θυρίδες, σεντούκια ή από πώληση ακόμη και προϊόντων που προσομοιάζουν σε καταθετικά (μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων διαχείρισης διαθεσίμων).
Αν σε αυτά προστεθεί και το αίτημα για απελευθέρωση των κινήσεων θεματοφυλακής, γίνεται αντιληπτό ότι ο πήχης μπαίνει αρκετά ψηλά.
Για αυτό και δείχνει να προκρίνεται η λύση της επαναλειτουργίας στα μέσα της εβδομάδας. Άλλωστε προτεραιότητα στην σταδιακή άρση των περιορισμών έχει η πραγματική οικονομία {από την στήλη του ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ}…

http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1349120/giati-prota-tha-anoixoyn-oi-trapezes-kai-meta-to-ha.html

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017