Γιατί οι ΗΠΑ κάνουν αγωγή στη Moody’s | Mikrometoxos.gr

Γιατί οι ΗΠΑ κάνουν αγωγή στη Moody’s

22.10.2016 09:15
H Moody’s Corp, η μητρική εταιρεία του οίκου αξιολόγησης Moody’s, του δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει αγωγή κατά της εταιρείας για παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Παραβίασε τη νομοθεσία κατά την αξιολόγηση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική δικαιοσύνη θα εγκαλεί τη Moody’s ότι παραβίασε τη νομοθεσία κατά την αξιολόγηση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων και τιτλοποιημένων απαιτήσεων έναντι χορηγούμενων δανείων (CDO), πριν ξεσπάσει η κρίση του 2008 στις ΗΠΑ.
Οι συγκεκριμένες αξιολογήσεις είχαν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην κρίση, καθώς έδιναν θετικές κριτικές σε ενυπόθηκα στεγαστικά ομόλογα των οποίων αργότερα οι τιμές κατέρρευσαν προκαλώντας τεράστιες απώλειες.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να επεκτείνει την υπό εξέλιξη έρευνα του για να συμπεριλάβει «επιπρόσθετες θεωρίες», ανέφερε η Moody’s, προσθέτοντας πως οι εισαγγελείς διάφορων πολιτειών έχουν δείξει ότι προτίθενται να υποβάλλουν κατηγορίες με βάση την πολιτειακή νoμοθεσία.
Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών και έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία, σχετικά με την αντιμετώπιση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.
Η Standard & Poor’s συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων για να έρθει σε συμβιβασμό με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης και με 19 πολιτείες για κατηγορίες που αφορούσαν αξιολογήσεις παραγώγων.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017