Γιατί είναι… υπογεγραμμένη η ήττα για την υπό τον Γραμμένο «αντιπολίτευση» της ΕΠΟ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γιατί είναι… υπογεγραμμένη η ήττα για την υπό τον Γραμμένο «αντιπολίτευση» της ΕΠΟ

23.08.2016 03:16

Το a-sports.gr σας παρουσιάζει με ονόματα την πικρή αλήθεια για την πραγματική δύναμη των μαχόμενων την διοίκηση Γκιρτζίκη

Κακό πράγμα ο εφησυχασμός, το ίδιο αρνητική και η έπαρση… Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε επισημάνει και άλλες φορές, συνήθως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στους ευσεβείς πόθους και την πραγματικότητα, ειδικά όταν δεν μπορεί κάποιος να ελέγχει «τα θέλω του» και πορεύεται μονάχα με γνώμονα αυτά.

Και όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή τη σαββατιάτικη (20/8) συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη των αντιπολιτευόμενων Ενώσεων την παράταξη του Γιώργου Γκιρτζίκη εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Κάναμε πολλά τηλέφωνα για να βρούμε τον αληθινό αριθμό και το ψάξαμε δύο σχεδόν ημέρες ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν αποκλίσεις.

Σε αυτή τη σύναξη, λοιπόν, η «αντιπολίτευση», παρά τη δυνατή και ολόθερμη υποστήριξη της τρόικας και τον… σημαιοφόρο «πολέμαρχο» Σταύρο Κοντονή, δεν τα πήγε καλά.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 18 προέδρους, οι οποίοι, αν προσθέσουμε και δύο ερωτηματικά, φτάνουν τους 20! Αριθμός που προδιαγράφει από τώρα την ήττα στις αρχαιρεσίες σε σύνολο 55 Ενώσεων.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, οι 18 ΕΠΣ που εκπροσωπήθηκαν κανονικά με τους προέδρους τους είναι οι: Αθηνών, Αν. Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Ζακύνθου, Μακεδονίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Θεσσαλίας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Ξάνθης, Ηπείρου, Πέλλας, Γρεβενών, Λάρισας, Φλώρινας, Ηρακλείου, Κυκλάδων.

Όσο για τα δύο ερωτηματικά, αυτά αφορούν στους προέδρους των ΕΠΣ Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Και φανταστείτε ότι η «αντιπολίτευση» που πανηγύριζε στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου είχε πιάσει τότε 22, χάνοντας έστω και πάλι οριακά.

Ακόμα όμως και αν μετρήσουμε και τα δύο ερωτηματικά ότι ήταν στο «Μακεδονία Παλλάς», υπολογίστε ότι ο Τζώρτζογλου, η ΕΠΣ Ηρακλείου δηλαδή, πήγε ως παρατηρητής και δεν είναι ταγμένος με την αντιπολίτευση.

Άρα αυτομάτως οι 20 γίνονται 19!

Με τέτοια νούμερα, λοιπόν, είναι προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας τον Οκτώβριο (πιθανότατα η ημερομηνία τους να είναι η 1η ή η 8η του μήνα).

Η απογοήτευση των διοργανωτών ήταν μεγάλη και για αυτό, παρά την πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Βασίλη Χατζηαποστόλου για καταμέτρηση των παρόντων, αυτή πήγε στον… κάλαθο των αχρήστων.

Έτσι, απλά αρχικά «ανακοινώθηκε» ότι ομοφώνως ανακηρύχθηκε από τους παρευρισκομένους ο πρόεδρος της Ένωσης Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος ως υποψήφιος αντίπαλος του Γκιρτζίκη για το θώκο της Ομοσπονδίας.

Λίγο αργότερα, διαδόθηκαν αριθμοί επιστημονικής φαντασίας περί παρουσίας 29 Ενώσεων, για να το… μαζέψουν κάποιοι πιο «έξυπνοι» στις 25.

Δυστυχώς, όμως, ούτε το 29 (που θα έδινε πλειοψηφία) ούτε το 25 (που θα το έκανε ντέρμπι) έχουν σχέση με την αλήθεια, παρά μόνο με την επικοινωνιακή προπαγάνδα, στην οποία -και καλά κάνουν- επένδυσαν ορισμένοι εδώ και 1,5 χρόνο!

Όσο για τον Γραμμένο, δεν αποτελεί είδηση η ανακήρυξή του σε υποψήφιο προέδρο της ΕΠΟ για δύο λόγους: Πρώτον ο υπό σκέψη δελφίνος Γιώργος Βούρβαχης έμεινε χωρίς… Ένωση μετά τη συντριβή του στα Χανιά και δεν είχε τα «μούτρα» να επανέλθει, ο δε Παναγιώτης Δημητρίου δεν απολάμβανε της αποδοχής του ΠΑΟΚ και έτσι η ΑΕΚ (κυρίως) και ο Παναθηναϊκός (σε δεύτερο βαθμό) υποχώρησαν στη λύση Γραμμένου, τον οποίο εξαρχής ήθελε ο Ιβάν Σαββίδης.

Από εκεί και πέρα, ήδη ορισμένες ΕΠΣ, που τάχα εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, διέψευσαν την παρουσία τους και εξέθεσαν όσους τους εμφάνισαν εκεί (όπως την Αργολίδα – εμείς σας λέμε και τη Λέσβο), ούτε χρειάζεται να πούμε τα αυτονόητα, ότι Καστοριά, Δράμα, Χαλκιδική δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές -άρα δεν μπορούν να προσμετρηθούν στο Σώμα-, αφού έχουν είτε δικαστικές εμπλοκές είτε διοικήσεις πρωτοδικείου. Αφήστε και το ανέκδοτο με τις Σέρρες, όπου παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος τοπικού σωματείου ταξιτζής στο επάγγελμα.

Τρομερά πράγματα, αλλά καλώς ή κακώς στις εκλογές θα πάρουν μέρος όσες Ενώσεις λειτουργούν με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και τους κανονισμούς ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ και όχι όποιος θα περνά απέξω από τα γραφεία της ΕΟΕ εκείνη την ημέρα του Οκτώβρη.

Ως εκ τούτου, ο συμπαθέστατος (γιατί όχι) Γραμμένος είναι χαμένος… από χέρι, εφόσον φυσικά δεν έχουμε διοίκηση με κυβερνητική… ανάθεση ή με προεδρικό διάταγμα. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε, γιατί η πλειοψηφία των Ενώσεων πάλι Γκιρτζίκη θα εμπιστευτεί.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017