Γιάνης Βαρουφάκης: Βρήκε «σύμμαχο και φίλο από παλιά».Ποιός είναι; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: Βρήκε «σύμμαχο και φίλο από παλιά».Ποιός είναι;

02.03.2015 15:09
Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι πώς θα βρεθούν τα χρήματα για την εξασφάλιση των υποχρεώσεων του Μαρτίου προς το ΔΝΤ (1,4 δισ. ευρώ) και για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών. Σε αυτό εστιάζει την προσοχή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, τα πράγματα, για να σας τα πω όσο πιο απλά γίνεται, χειροτερεύουν.
Ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας μαθαίνω ότι εξετάζει διάφορα σενάρια για χρηματοδότηση σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εκείνο όμως που προέχει, όπως πολύ συχνά λέει ο ίδιος, είναι ότι στο επερχόμενο Eurogroup, στις 9 Μαρτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί η χρηματοδότηση, να υπάρξει από τώρα ένα πλάνο για τις επαφές, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συμμαχίες.
Ειδικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σας πληροφορώ ότι βρήκε «σύμμαχο και φίλο από παλιά». Είναι ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να εμψυχώνει τον υπουργό Οικονομικών λέγοντάς του ότι τα ίδια, ίσως και χειρότερα, έκαναν και σε αυτόν, και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών. Και να σκεφθείτε ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν εξωκοινοβουλευτικός.
ΒΗΜΑτοδότης
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017