Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες: Πάση θυσία η Ελλάδα στο ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες: Πάση θυσία η Ελλάδα στο ευρώ

10.01.2015 02:53
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες: Πάση θυσία η Ελλάδα στο ευρώ

«Πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο Φόλκερ Κάουντερ και χαρακτηρίζει «ανοησία» την συζήτηση περί ενδεχόμενης εξόδου της από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρήσουμε το κοινό νόμισμα», δηλώνει ο κ. Κάουντερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Focus που θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο και προσθέτει ότι η Ευρωζώνη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μόνον εφόσον παραμείνουν όλοι σε αυτήν. «Εάν φύγει μια χώρα, οι αγορές θα ρωτήσουν “ποιος είναι ο επόμενος” και θα στοιχηματίσουν εναντίον του ευρώ», τονίζει.

Ο επικεφαλής των βουλευτών του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ επέκρινε ακόμη την συζήτηση που γίνεται στην Γερμανία, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες, «ως η αρχαιότερη δημοκρατία στον κόσμο», δεν χρειάζονται σχόλια απ’ έξω.

«Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα θα τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες», πρόσθεσε, γα να συνεχίσει λέγοντας ότι οι Έλληνες έχουν ήδη διανύσει σημαντικό τμήμα της πορείας.

«Τα υπόλοιπα θα τα καταφέρουμε από κοινού. Είναι επίσης σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα», σημειώνει, αλλά αποκλείει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους: «Δεν πρόκειται να υπάρξει άφεση του ελληνικού χρέους. Αλλά ένα είναι σαφές: εάν οι Έλληνες βγουν από το ευρώ, δεν θα αποπληρώσουν ποτέ τα χρέη τους».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017