Γεννηματά: Δεν αργούν οι πολιτικές εξελίξεις

Στην εκτίμηση ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν προχωρά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ.

Παράλληλα, σημειώνει πως τα δεδομένα μιλούν, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη πολιτικά και ηθικά και δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Είναι άδικο για τον Ελληνικό λαό να συνεχιστεί το μαρτύριο του Ταντάλου, αναφέρει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το πιο σημαντικό από το “πότε” θα έρθουν, είναι το τι αποτέλεσμα θα έχουν αυτές οι εξελίξεις για τη χώρα και το μέλλον της. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει οι επόμενες εκλογές να αποδειχτούν ένα ακόμη “πείραμα”, μια ακόμη χαμένη ιστορική ευκαιρία.

Το 2017 είναι ένα έτος-στοίχημα: για την οριστική ήττα του λαϊκισμού, την επιστροφή στην ψύχραιμη πολιτική δράση και σκέψη μέσα από την ενδυνάμωση των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μόνο τότε με βάση την εθνική γραμμή και την εθνική συνεννόηση μπορεί να μείνει όρθια η χώρα και να εγγυηθούμε την ασφαλή πορεία της μακριά από τα μνημόνια, αναφέρει η κα Γεννηματά.

Για τα της Κεντροαριστεράς αναφέρει ότι «μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε προσδιορίσει μαζί με τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του Συνεδρίου μας, στο συντομότερο δυνατόν χρόνο εντός του 2017, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική. «Ομως δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι πράξαμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό.

» Ενοχικά θα πρέπει να αισθάνονται όσοι έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας το 2004-09 και όλοι όσοι, στη συνέχεια, πούλησαν στην κοινωνία ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’, όσοι έβαλαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό καλό, όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα, τις συκοφαντίες και τις ‘αυταπάτες’. Ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι «πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας».