«Γενναιόδωρη» η συμφωνία Σάιμον Νίξον: «Οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων μπορεί να ευχαριστούν κάποτε τον Σόιμπλε»

«Ας μη χύσει κανείς κροκοδείλια δάκρυα για τον Τσίπρα. Είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και τίμησε την εντολή του», έγραψε στο Twitter ο γνωστός αρθρογράφος

Ως «γενναιόδωρη» χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη σήμερα, μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal.

«Μετά από ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο και ένα βράδυ υστερικής κενολογίας στο Twitter, η Ελλάδα εξασφάλισε μία γενναιόδωρη συμφωνία που έμοιαζε αδύνατη πριν από μία εβδομάδα», έγραψε ο γνωστός αρθρογράφος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε ένα άλλο tweet του, ο Νίξον σχολίασε την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού τις δύσκολες ώρες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του «Greekment».

«Ας μη χύσει κανείς κροκοδείλια δάκρυα για τον Τσίπρα. Είχε εκλεγεί με την υπόσχεση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και τίμησε την εντολή του», έγραψε στο Twitter.

«Οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων μπορεί να ευχαριστούν κάποτε τον Σόιμπλε εάν αποδειχθεί ότι η απειλή του για Grexit στάθηκε ο καταλύτης που οδήγησε επιτέλους σε ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις», είχε γράψει νωρίτερα ο αρθρογράφος, εκφράζοντας μία μάλλον ακραία άποψη για τους περισσότερους Έλληνες.