Γελασμένοι όσοι νομίζουνε ότι θα τους σώσουν ο Τσίπρας, η Ζωή κι ο Βαρουφάκης

Κώστας Καίσαρης

Γελασμένοι όσοι νομίζουνε ότι θα τους σώσουν ο Τσίπρας, η Ζωή κι ο Βαρουφάκης

ΜΕΓΑΛΗ Παρασκευή σήμερον. Κι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μέσα στην οργή και στην αγανάκτηση. Μεγάλη Εβδομάδα κι αυτοί οι άπιστοι του ΣΥΡΙΖΑ βάλανε για συζήτηση τρία νομοσχέδια. Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την ΕΡΤ και τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης. Με τους εθνικόφρονες βουλευτές να έχουν γίνει έξαλλοι: «Θέλαμε να πάμε στην εκκλησία Μεγάλη Πέμπτη. Ποτέ Μεγάλη Εβδομάδα δεν συζητούσαμε νομοσχέδια στη Βουλή».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε ζήτησε μάλιστα την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, που ήταν προγραμματισμένη για χθες Μ. Πέμπτη. Για λόγους θρησκευτικούς και ιστορικούς. Παίρνουνε χαμπάρι όμως οι αθεόφοβοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Το κατά πόσο βέβαια πάνε οι βουλευτές στην εκκλησία για να συχωρεθούνε οι αμαρτίες τους είναι ένα ζήτημα. Αλλος είναι ο στόχος. Τα κορόιδα οι ψηφοφόροι. Που θα βλέπουνε τον βουλευτή να κρατάει το αναμμένο κερί και θα ψήνονται πόσο καλός χριστιανός είναι.

Ο κόσμος ωστόσο αλλάζει. Εμείς τα παλιά χρόνια όταν ήμασταν πιτσιρικάδες άλλο ήταν το πρόβλημά μας κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Οτι στα καφενεία κρεμάγανε τον βαλέ. Οπως επίσης σηκώνανε όρθιες τρεις στέκες πάνω στο μπιλιάρδο. Επειδή όχι μόνο απαγορευότανε από τον νόμο ρητώς και διά ροπάλου ο τζόγος τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά επρόκειτο ταυτόχρονα και για ντροπή. Να περνάει δηλαδή ο Επιτάφιος έξω από το καφενείο και οι άλλοι μέσα να παίζουνε κουμ-καν και τάβλι. Να ψέλνουνε οι πιστοί και στο καφενείο ο άλλος να βρίζει επειδή ο απέναντι τράβηξε σφήνα το εφτά σπαθί κι έγινε κι αυτός έμεινε με τις τρεις τρίτες στο χέρι. Και στο βάθος κάποιος άλλος να κατεβάζει καντήλια επειδή ο απέναντι έφερε εξάρες στην τελευταία ζαριά και του πήρε το παιχνίδι στο μάζεμα.

Κι επειδή εμείς ήμασταν σεβαστικά παιδιά και δεν θέλαμε με κανέναν τρόπο να προσβάλλουμε το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των συνανθρώπων μας, μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι για πόκα μέχρι πρωίας.

Κι επειδή η Ελλάδα είναι μία χώρα πιστών, παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες είναι οι πλέον βλάσφημοι του πλανήτη, η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μεγάλη Παρασκευή κλειστά τα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ. Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κλειστά και τα καζίνο. Μέχρι και οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ σεβάστηκαν τα έθιμα και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Αντίθετα, Μεγάλη Παρασκευή, την ημέρα που σταυρώσανε τον Χριστό, τα μπουζουξίδικα είναι πλέον ανοιχτά. Ο Κώστας Λαμνάτος ήδη έχει ενημερώσει την εκλεκτή πελατεία του «Γκάλερι» ότι θα είμαστε ανοιχτά πέρα από χθες Πέμπτη, και Παρασκευή και Σάββατο. Με πλήρες πρόγραμμα. Τη Στέλλα και τον Χάρη Γαλανό.

Και γι’ αυτό ακριβώς η χώρα πάει κατά διαόλου. Ο Θεός από πάνω που τα βλέπει όλα αυτά έχει φέρει όλη αυτή την καταστροφή. Αν δεν μετανοήσουν οι Ελληνες, αν δεν γίνουνε καλοί άνθρωποι, αν δεν ξαναμπούνε στον δρόμο του Θεού, θα έρθουνε ακόμα χειρότερες μέρες.

Γελασμένοι είναι όσοι νομίζουνε ότι θα τους σώσουν ο Τσίπρας, η Ζωή κι ο Βαρουφάκης. Μόνο αν βάλει ο Θεός το χέρι του θα σωθεί αυτή η χώρα. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ο Σαμαράς, ο Μπαλτάκος, όλη η μεγάλη δεξιά παράταξη μέχρι τη Χρυσή Αυγή, που κρατάνε ψηλά τα ιερά και τα όσια του τρίπτυχου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Ο Καμμένος (φωτό) αντίθετα έχει κάνει κολεγιά με τους αντίχριστους. Αυτά.

* Ντροπή. Να περνάει δηλαδή ο Επιτάφιος έξω από το καφενείο και οι άλλοι μέσα να παίζουνε κουμ-καν και τάβλi.