Γαμπρός για πρώτη φορά στη ζωή του ντύνεται στα 57 του χρόνια ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρώπης Πιερ Μοσκοβισί | Mikrometoxos.gr

Γαμπρός για πρώτη φορά στη ζωή του ντύνεται στα 57 του χρόνια ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρώπης Πιερ Μοσκοβισί

07.06.2015 02:51

Ο επίτροπος παντρεύεται

Γαμπρός για πρώτη φορά στη ζωή του ντύνεται στα 57 του χρόνια ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρώπης Πιερ Μοσκοβισί, καθώς παντρεύεται την κατά 22 χρόνια νεότερη σύντροφό του Αν Μισέλ Μπαστερί

Ο γάμος θα γίνει στις 13 Ιουνίου και το ζευγάρι θα παντρέψει η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό σε μια λιτή τελετή με τέσσερις μάρτυρες – δύο φίλους από την πλευρά του γαμπρού και δύο από την πλευρά της νύφης.

Η νύφη ήταν έως τώρα άγνωστη στους Γάλλους, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων γυναίκα. Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Μοσκοβισί τη «σύστησε» στους συμπατριώτες του, όταν δεν δίστασε να τη φιλήσει περιπαθώς δημοσίως. Από τότε τα φλας των φωτογράφων πήραν φωτιά και ήδη ο γάμος τους συζητείται παντού.

Η Αν Μισέλ Μπαστερί είναι επιθεωρήτρια δημοσίων οικονομικών, την οποία ο Μοσκοβισί γνώρισε στο υπουργείο Οικονομικών όπου κι εργάζεται. Είχε προσληφθεί πριν ο Μοσκοβισί εγκαταλείψει το υπουργείο για τις Βρυξέλλες.

Με καταγωγή από την Κορσική η Μπαστερί, η οποία αποφοίτησε από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης όπου σπούδασαν και ο Μοσκοβισί αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν δείχνει να επιθυμεί ενεργό ανάμειξη στην πολιτική.

Συμπαραστάθηκε πολύ στον Μοσκοβισί μετά τον θάνατο του πατέρα του τον περασμένο Νοέμβριο και, όπως φαίνεται, τα πράγματα προχώρησαν γρήγορα. Τόσο γρήγορα που πολλοί στη Γαλλία δεν είχαν αντιληφθεί καν ότι ο επίτροπος Οικονομικών είχε χωρίσει από την κατά 30 χρόνια μικρότερή του Μαρί-Σαρλίν Πακό, ύστερα από 6ετή θυελλώδη σχέση.

 

Σύμφωνα με φήμες, ο Μοσκοβισί ζήτησε από την Πακό, φοιτήτρια Φιλοσοφίας, να χωρίσουν τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η κοπέλα στην «Journal du Dimanche», περιγράφοντας με πολλές λεπτομέρειες την καθημερινότητά της με τον Μοσκοβισί.

 

Ο Μοσκοβισί, πάντα σύμφωνα με τα κουτσομπολιά, είχε ήδη αρχίσει να ενοχλείται από τις πολλές συνεντεύξεις που έδινε η Πακό για την προσωπική τους ζωή και αυτή του Αυγούστου έδωσε τη χαριστική βολή στη σχέση τους.

Η σχέση που άλλαξε την εικόνα του

Ο Μοσκοβισί δεν ήταν ο μόνος που χασμουριόταν και κοιμόταν σε συνεδριάσεις του Eurogroup (όπως είχε συμβεί στην κρίσιμη συνεδρίασή του για την Κύπρο το 2013), αλλά και η Γαλλία μαζί του, αφού κάποτε είχε αναδειχθεί ως ο πιο… βαρετός πολιτικός της χώρας. Η εικόνα του άχρωμου τεχνοκράτη άλλαξε όταν έγινε γνωστή η σχέση του με τη νεαρή Πακό, η οποία και αντιμετώπισε με ψυχραιμία τον χωρισμό τους.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017