Βούτσης: Οχι συλλήψεις στη Νομική | Mikrometoxos.gr

Βούτσης: Οχι συλλήψεις στη Νομική

18.03.2015 13:17
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση της ηγεσίας του ΕΚΠΑ ήταν είτε να επιλέξουν μία απο τις τρείς – πλήν της κεντρικής – εισόδους του κτιρίου για την αποχώρησή τους, είτε να δημιουργηθεί μία “ασπίδα” προστασίας απο φοιτητές μπροστά απο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν γύρω απο το Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών.

Οι καταληψίες, ωστόσο, οι οποίοι ζήτησαν την παρουσία δικηγόρου, αρνούνται να αποχωρήσουν υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει δεκτά όλα τα αιτήματά τους.

Οι προσπάθειες για την αποχώρηση των καταληψιών συνεχίζονται απο το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ”, μετά τη μήνυση που υπεβλήθη απο τους κοσμήτορες των υπό κατάληψη σχολών και τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στα Εξάρχεια, έγιναν δύο συλλήψεις καταληψιών οι οποίοι είχαν βγει απο το κτίριο της Νομικής.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητήθηκε η παρουσία του δικηγόρου, μέσω του οποίου γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτές παίζουν ο Πρύτανης, οι κοσμήτορες της Νομικής Σχολής, Διονυσία Καλλινίκου και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και στελέχη της νεολαίας του Σύριζα.

 

http://www.kathimerini.gr/807847/article/epikairothta/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017