Βούτσης: Επιμένει για τις γερμανικές επανορθώσεις

Κρατά στην επικαιρότητα το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων ο  πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με σχετικό άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Στο άρθρο, ο πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για κυνική και απροσχημάτιστη άρνηση της επίσημης Γερμανίας να «τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία».

Όπως επισημαίνει, η άρνηση να υπάρξει συνολική συμφωνία για τις γερμανικές επανορθώσεις συντηρεί μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα που υπονομεύει ευθέως την όποια εταιρική σχέση στο πλαίσιο της Ε.Ε. αλλά και τις διακρατικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Βούτσης προσθέτει ότι τα βήματα διεκδίκησης που προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα, ενώ εκτιμά πως σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η πρόταση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για δημιουγία κοινής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το θέμα.

Επισημαίνει τέλος ότι η θετική έκβαση στο θέμα θα αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, πρώτα από όλα «για τα χιλιάδες θύματα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των στερήσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας συναποτελούν το “ελληνικό ολοκαύτωμα”».