Βουλεύματα σε βαθμό κακουργήματος κατά Ζαγοράκη και Βιολίδη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βουλεύματα σε βαθμό κακουργήματος κατά Ζαγοράκη και Βιολίδη

26.02.2015 04:40
ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Παραπεμπτικό βούλευμα που αφορά τόσο στον Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και στον Ηλία Βιολίδη με τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά στον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Βιολίδη, παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δεν ισχύει, ωστόσο, το αυτό και για τον Ζαγοράκη, μιας και θα πρέπει πρώτα να αρθεί η ευρωβουλευτική του ασυλία.

Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άρχισε με ποινική δίωξη του της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2012, που είχε προκληθεί από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών που έφερε νέο έλεγχο, αυτήν τη φορά από το ΣΔΟΕ, τα συμπεράσματα του οποίου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τις κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας.

Στην περίπτωση του Ηλία Βιολίδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση. Για το χρονικό διάστημα της έναρξης των συναλλαγών (22/11/2007) έως και τον Μάιο του 2009 τηρούνταν οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επιστροφή των χρηματικών εγγυήσεων.

Από εκεί και έπειτα, τα ποσά καταβάλλονται στον κ. Ηλία Βιολίδη προγενέστερα από τον χρόνο πληρωμής τους. Συνολικά, ο κ. Βιολίδης φέρεται να είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά να μην έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ποσό 752.846,98 ευρώ.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλία Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγές χρηματικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με τρεις απλήρωτες επιταγές προς την ΠΑΕ Εργοτέλης για την μεταγραφή Κουτσιανικούλη και το δεύτερο αγορά εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Για την περίπτωση Ζαγοράκη προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ να πάρει αναδρομικά αμοιβή ποσό 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με αυτό τον τρόπο φέρεται να έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού 320.467,10 ευρώ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ που είχε πάρει πάρει κατά καιρούς με προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και για τις δύο υποθέσεις (εφόσον και του Θόδωρου Ζαγοράκη πάει σε δίκη) καθοριστική θα είναι η στάση που θα κρατήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (πολιτική αγωγή), αφού οι πράξεις τους έφεραν ζημία στην εταιρία. Θυμίζουμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι καλύπτει τον Ζαγοράκη για το χρονικό διάστημα που είχε στα χέρια του τα ηνία της ομάδας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017