Βενιζέλος κατά Σόιμπλε: Δυο φορές μου ζήτησε Grexit με άθλιους όρους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βενιζέλος κατά Σόιμπλε: Δυο φορές μου ζήτησε Grexit με άθλιους όρους

21.12.2016 01:02

Σε αποκαλύψεις προχώρησε στην επιτροπή της Βουλής για το ελληνικό χρέος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για το «σχέδιο Grexit» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σοίμπλε .

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το «σχέδιο» Σοίμπλε για Grexit θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε Βενεζουέλα, ενώ η χώρα θα βίωνε μια τεράστια και εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση.

«Εάν η Ελλάδα αποδεχόταν το σχέδιο Grexit του κου Σόιμπλε θα βίωνε τις τραγικές συνθήκες της Βενεζουέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας επίσης ότι θα υπήρχε «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να ενημερώσει την επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, σημείωσε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε θέσει το επίμαχο ζήτημα στον ίδιο δύο φορές το καλοκαίρι του 2011 παρουσία όπως είπε του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος

Αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται περί «κοροϊδίας» εκ μέρους των Θεσμών, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα μακροχρόνιας απόδοσης». «Οι εταίροι μας σερβίρουν τα παλιά ξαναζεσταμένα. Μας δίνουν επιμήκυνση που προβλεπόταν από τη συμφωνία του 2012», τόνισε χαρακτηριστικά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017