Βαρουφάκης vs Βαρουφάκη | Mikrometoxos.gr

Βαρουφάκης vs Βαρουφάκη

28.02.2015 09:49

Του Γιώργου Κοντογιάννη από το site apopseis.gr

 

  •  Απίστευτο και όμως αληθινό!!!

 

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης (σ.σ. το Γιάννης με δύο «ν», όπως δηλώθηκε κατά τη βάφτισή του) μιλώντας στο Bloomberg είπε μεταξύ άλλων πως ο κόσμος στους δρόμους δεν χρειάζεται ούτε λεφτά ούτε δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια, κάτι που όπως ισχυρίσθηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει προσφέρει.

 

Δηλαδή από ό,τι μας λέει ο κ. Βαρουφάκης η μάνα που θέλει να θρέψει τα πεινασμένα παιδιά της θα βάζει στην κατσαρόλα αξιοπρέπεια και θα τα ταΐζει…

 

Μα την αλήθεια περίεργη αντίληψη για κάποιον που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και μόνο το κασκόλ που φέρει ως ενδυματολογικό αξεσουάρ στοιχίζει όσο το επίδομα ανεργίας ενός ανέργου.

 

Θυμίζω στον κ. Βαρουφάκη τι έγραφε για τη φτώχεια κάποιος που ο ίδιος με τη συμπεριφορά του δείχνει ότι έχει σε μεγάλη υπόληψη:

 

«Το μόνο που έχει σημασία είναι η φτώχεια και η καταστροφή του πλανήτη! Σημασία δεν έχει τι θα γίνει με το ΑΕΠ, το χρέος, το έλλειμμα, την παραγωγικότητα. Σημασία έχει πόσο περισσότερο θα υποφέρουν λόγω της Κρίσης όσοι βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού…»
«Σημασία έχει για πόσο καιρό ακόμα θα μεγεθύνεται ο κύκλος των παιδιών που στερούνται το σχολείο, το παιχνίδι, την ξεγνοιασιά. Πόσοι ηλικιωμένοι μετρούν τα ψιλά τους αντιμέτωποι με την φρικτή επιλογή του να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Πόσοι πιάνονται από τα πλοκάμια του τέρατος το οποίο τρέφεται από την Κρίση και τους καθιστά όλο και πιο ανήμπορους να αποδράσουν…».
«”Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας” είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι. “Όποιος πάλεψε με την φτώχεια ξέρει πόσο κοστίζει το να είναι κανείς φτωχός” συμπλήρωσε ο αμερικανός μαύρος συγγραφέας James Baldwin.

 

Μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτές τις αλήθειες δύο φρέσκες: “Η σημερινή Κρίση, τα Μνημόνια, τα Σύμφωνα Σταθερότητας κλπ αποτελούν νέες μορφές μιας αρχέγονης βίας.” Και: “Όσοι από εμάς δεν παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα με τις μειωμένες συντάξεις στα όρια της σημερινής ελληνικής φτώχειας δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, ούτε κατά προσέγγιση, το κόστος της Κρίσης της ελληνικής οικονομίας”.

Η συνέχεια στο

http://apopseis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=870:βαρουφάκης-vs-βαρουφάκη-οι-ανάγκες-του-κόσμου-καλύπτονται-μόνο-με-αξιοπρέπεια-ή-θέλει-και-δουλειά&Itemid=73

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017