Βαρουφάκης: Οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν | Mikrometoxos.gr

Βαρουφάκης: Οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν

21.02.2015 22:17
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας στους ευρωπαίους εταίρους θα εγκριθούν από τους θεσμούς, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ενημέρωσε τους υπουργούς για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Μετά τη συνολική αποτίμηση των εξελίξεων που οδήγησαν στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της στο χθεσινό Eurogoup, στο συμβούλιο συζητήθηκε και η δέσμη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλλει η κυβέρνηση έως το βράδυ της Δευτέρας για την τελική έγκριση από τους εταίρους.

O κ. Βαρουδάκης σημείωσε ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων συντάσσεται «τώρα, τη στιγμή που μιλάμε» και θα υποβληθεί εγκαίρως τη Δευτέρα.

«Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εισπράξουμε το “ναι”», δήλωσε ο υπουργός εξερχόμενος από την Βουλή όπου επί τέσσερις ώρες (από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ) ενημέρωνε το κυβερνητικό συμβούλιο για το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας στο χθεσινό Eurogroup.

«Δεν θα υπάρξει νέο Eurogroup τώρα παρά μόνο αν οι θεσμοί αποφανθούν ότι η απάντηση είναι “όχι”», διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης σπεύδοντας να προσθέσει ότι είναι σχεδόν σίγουρος ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ενω βρισκόταν σε εξέλιξη το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια ευκολη διαδικασία».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017