Βαρουφάκης: Μετανιώνω για την φωτογράφιση στο Paris Match - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βαρουφάκης: Μετανιώνω για την φωτογράφιση στο Paris Match

15.03.2015 11:12

Ατυχείς χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως δεν κράτησε τον λόγο του, ενώ αναφορικά με την φωτογράφιση στο Paris Match δήλωσε μετανιωμένος.

Βαρουφάκης: Μετανιώνω για την φωτογράφιση στο Paris Match

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha, δήλωσε πως ο κ. Σόιμπλε δεν κράτησε τον λόγο που είχαν δώσει μεταξύ τους να μη δημοσιοποιήσουν όσα είπαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά το τελευταίο Eurogroup. Τόνισε ωστόσο, ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δύο μακρές συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα.

Παράλληλα, διέψευσε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τού είπε πως μπορεί η Γερμανία να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

«Μετανιώνω για την φωτογράφιση στο Paris Match»
Μετανιωμένος δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης για τη φωτογράφιση με τη σύζυγό του στο περιοδικό Paris Match.

«Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφιση, το μετανιώνω… Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το κείμενο που τη συνόδευε ήταν καλό και «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

Βαρουφάκης: Μετανιώνω για την φωτογράφιση στο Paris Match

«Για πόσο ακόμη θα είναι καγκελάριος η Μέρκελ;»
Αναφερόμενος στο «σχέδιο Μέρκελ» που πρότεινε ο ίδιος και αφορά μια εναλλακτική ποσοτική χαλάρωση, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε πως «το συμφέρον της Γερμανίας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη. Μπορεί κάποιοι να πειραματίζονται με ιδέες περί εξόδου της Γερμανίας από το ευρώ και την ΕΕ, η θέση όμως της Γερμανίας είναι μέσα στο ευρώ».
«Πόσα χρόνια άλλωστε θα είναι ακόμη Καγκελάριος της Γερμανίας η Μέρκελ;» διερωτήκε ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου δόγματος που να ενώνει την Ευρώπη.

«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων»
«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ήταν δική του ιδέα η διαχείριση των αποθεματικών τους.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα», διευκρίνισε και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας σίγουρος ότι «θα το πετύχουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν «τρύπα» 2 δισ. ευρώ. «Δεν ξέρω τι έχουν βρει», είπε και πρόσθεσε «όταν έρθουν να μου το πουν, θα το συζητήσουμε».

Πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες και η υστέρηση εσόδων υπήρχε ήδη από τα μέσα του 2014.

«Φυλλάδα» η Bild, αναξιόπιστο το Spiegel
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα της Bild, o υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη γερμανική εφημερίδα «φυλλάδα»: «Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η Bild, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Όσο περισσότερο με μισεί, τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί».

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, που γράφει σήμερα ότι μπορεί να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως στην Κύπρο. «Έχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δημοψήφισμα ή για εκλογές, «αλλά αν ο λαός χρειαστεί να αποφανθεί για μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, δεν πρέπει να το αποκλείσουμε».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017