Βαρουφάκης: «Αξίζει να διαβάσει κανείς» την αποκάλυψη-σοκ της FAZ για Grexit | Mikrometoxos.gr

Βαρουφάκης: «Αξίζει να διαβάσει κανείς» την αποκάλυψη-σοκ της FAZ για Grexit

12.07.2015 00:07
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ

«Αξίζει να διαβάσει κανείς» το άρθρο της FAZ για όσα φημολογείται ότι έχει ετοιμάσει ως πρόταση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με ένα 5ετές Grexit της Ελλάδας, σημειώνει ο κ.Βαρουφάκης.

Ο λόγος είναι ότι το συνδέει με όσα είχε πει ο ίδιος στην Guardian σχετικά με την πρόθεση του κ.Σόιμπλε να χρησιμοποιήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως εργαλείο «συνετισμού» της Γαλλίας για να εφαρμόσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που ζητούν οι Γερμανοί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Mega, ο οποίος υποβάθμισε την αξία του δημοσιεύματος, καθώς πιθανολόγησε ότι πρόκειται για θέμα εσωτερικής κατανάλωσης στη Γερμανία.

«Κατά τη γνώμη μου το eurogroup δεν είναι ο χώρος που θα τεθεί τέτοιο θέμα … τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί σε κανένα επίπεδο σοβαρά σε κανένα θεσμό», σημείωσε, αν και παραδέχθηκε ότι η πλευρά Σόιμπλε «προφανώς κατά καιρούς έχει ταυτιστεί με την ιδέα».

Παραδέχθηκε πάντως ότι «εάν ήθελε κάποιος να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα» στη διαπραγμάτευση, «πιθανόν να ζητούσε επιπρόσθετα μέτρα … για να εμποδίσει την ομαλή ψήφιση στο Eurogroup».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017