Βαρδινογιάννης: Έπρεπε να έχει γίνει χρόνια ο διαγωνισμός για τις άδειες

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι «έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός για τις άδειες» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεξήγητο» το γεγονός ότι «τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας σε προσωρινές άδειες»

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Αυτά δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την νομιμότητα της χορήγησης δανείων από Τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα για ποιο λόγο επιμένει να συντηρεί μια επιχείρηση που δεν έχει κέρδος ο Γ. Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι «είναι δικό μου θέμα» αν θέλω να συνεχίσω να συμμετέχω στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, και «αν μου κάνει κέφι να το συντηρώ (ένα κανάλι) θα το συντηρώ».

Ο κ. Βαρδινογιάννης ισχυρίστηκε ότι τα κανάλια λειτουργούσαν νόμιμα με τις προσωρινές άδειες, ωστόσο υποστήριξε ότι «έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός για τις άδειες» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεξήγητο» το γεγονός ότι «τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας σε προσωρινές άδειες».

Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκ ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

Δείτε το βίντεο