ΒΗΜΑτοδότης: Συνέδριο εικονικής πραγματικό­τητας, ταινία επιστημονικής φαντασίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Συνέδριο εικονικής πραγματικό­τητας, ταινία επιστημονικής φαντασίας

15.10.2016 00:12

Με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας μοιάζουν τα όσα ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο (πολυδιαφημιζόμενο) Συνέδριο του κόμματος και κυρίως όσα πρόκειται να πει στην ομιλία ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Σίγουρα για τους περισσότερους συριζαίους (και όχι μόνον) συνέδρους που συγκεντρώνονται στο Φάληρο, στο γήπεδο του τάε κβον ντο, θα ήταν μια χαρούμενη νύχτα, καθώς ο «αρχηγός» τους θα αναφερθεί στις «επιτυχίες» της κυβέρνησής του, που έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να σωθεί η χώρα.

Η χαρούμενη ατμόσφαιρα στο γήπεδο μοιάζει με αναλαμπή λίγο πριν από τη μεγάλη κατηφόρα που έρχεται για την κυβέρνηση με το πάλαι ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αλήθεια, δεν θα ήταν ένα βήμα προς τον πολιτικό πολιτισμό εάν ο κ. Τσίπρας στον απολογισμό του έλεγε και ένα συγγνώμη για όποια λάθη έγιναν; Ετσι, για την τιμή της Αριστεράς.

Συνέδριο εικονικής πραγματικό­τητας

Και αφού έγινε λόγος για «τιμή», μήπως μπορεί κανείς από το κυβερνών κόμμα να μας πληροφορήσει πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για την αφισορρύπανση στους δρόμους της Αττικής;

Τόσο πολλές αφίσες που διαφήμιζαν το Συνέδριο με τη φωτογραφία του Αλ. Τσίπρα είχαν να εμφανιστούν από την προεκλογική περίοδο και απ’ αυτό το αξέχαστο (για όλους μας) δημοψήφισμα. Πού βρέθηκαν τόσα χρήματα; Από την κρατική επιχορήγηση ή από κανένα δάνειο;

Στην Κηφισίας, για παράδειγμα, κάθε κολόνα της ΔΕΗ είχε και μια αφίσα. Ματαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κατέβαζε τις αφίσες. Οι «λεβέντες» του ΣΥΡΙΖΑ τις ξανανέβαζαν και διαμαρτύρονταν από πάνω στον δήμαρχο: «Η δημοτική αρχή έχει πάθει αχρωματοψία, εφαρμόζουμε όλα όσα προβλέπονται. Κάποιοι θα πρέπει να σεβαστούν την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος ως απάντηση των κατηγοριών που του απηύθυναν οι Συριζαίοι επειδή τους κατέβαζε τις αφίσες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017