ΒΕΡΟΛΙΝΟ : Δεν είναι σωστή η πληροφορία για σχέδιο χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης… | Mikrometoxos.gr

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : Δεν είναι σωστή η πληροφορία για σχέδιο χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης…

13.06.2015 17:27

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι του εργάζονται πάνω σ’ ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε ότι γίνεται σχετική προετοιμασία.
«Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δώσει οδηγία για προετοιμασία σχεδίου για τη διαχείριση πιθανής πτώχευσης κρατών – μελών της Ευρωζώνης εντός της Νομισματικής Ένωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους, σε περίπτωση πτώχευσης μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της Νομισματικής Ένωσης, ακόμα και αν μια χώρα καταστεί αφερέγγυα.Όπως γράφει το «Der Spiegel», το κόστος της αναδιάρθρωσης θα βαρύνει τους επενδυτές που κατέχουν ομόλογα του δημοσίου του εν λόγω κράτους, μια κίνηση η οποία αποσκοπεί επίσης στο να μην δύναται στο μέλλον μια «προβληματική» χώρα να εκβιάζει κράτη-μέλη με υγιείς οικονομίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Der Spiegel», το σχέδιο είχε αναπτυχθεί από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πριν από πέντε χρόνια, όμως παρέμεινε τελικά στο συρτάρι.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017