Α-Ω: Από και για τον κόσμο -και όχι μόνον- των αγορών

ΑΓΟΡΑ: ‘Ολα δείχνουν πως η αγορά έχει μπει σε μία φάση αντίδρασης, σίγουρα από πλευράς χρόνου και ίσως και τιμών. Το πως θα κινηθεί στην συνέχεια έχει να κάνει με το αν υπάρξει έστω και μία βραχυπρόθεσμη λύση στην εβδομάδα που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγο. Μιας και η αβεβαιότητα στην συνέχεια μπορεί να βγάλει εκ νέου πωλητές.

Το κακό είναι πως συνεχίζει να κινείται με βάση τις ειδήσεις, την ψυχολογία και τις προσδοκίες έχοντας ξεχάσει τα fundamentals τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Να είμαστε βέβαιοι όμως πως σε αυτή την κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος τα χαμηλά…

Β

ΓΑΙΔΟΥΡΙά: Συνεχίζεται η απαξιωτική απαξίωση των αποτιμήσεων και η αντίστοιχη συναλλακτική σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Με ιδιαίτερα μεγάλες τις ευθύνες των βασικών μετόχων, οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων βλέπουν την αποτίμηση της εταιρείας τους να διαλύεται και παραμένουν επιδεικτικά “ασυγκίνητοι”! Και μιλάμε για εταιρείες οι οποίες έχουν γεμάτα ταμεία και όχι δανεισμό ή για εταιρείες που θέλουν να τις υπολογίζει κανείς… Και να τις σέβεται… Και παρ όλα αυτά ”ντρέπονται” οι μεγαλομέτοχοί τους να… βάλουν το χέρι στη τσέπη και να στηρίξουν τις τιμές των μετοχών τους, έστω για τα μάτια της αγοράς. Να δείξουν – βρε αδερφέ – ότι υπάρχουν…’Ο,τι τους έχει μείνει μία στάλα φιλότιμο…

ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ: Με ΜΗΔΕΝ προγραμματισμο, κάθε χρόνο 15+- αλλαγές ποδοσφαιριστών, κλείσιμο μεταγγραφών την τελευταία ημέρα της προθεσμίας τους κ.ά. πολλά κλπ κλπ. Η ομάδα ποτέ δεν έχει κάνει προετοιμασία μαζί, με αυτή την διοίκηση, που συν τοις άλλοις πρωταγωνιστεί σε ΥΠΕΡΟΨΙΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ.Περί ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φυσικά ο λόγος χωρίς να ασχολούμεθα με το τι κάνουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ… Καθότι αδιάφορο, για μας τους οπαδούς του Θρύλου. ( Με ΜΗΝΥΜΑ… ΣΣ: και λίγα τους λέτε…). Αυτή η διοίκηση πιο πολύ ασχολείται με τα πλυντήρια παρά με το πραγματικό αντικείμενό της…

ΕUROBANK 26 Αυγ  το ανοδικό πέρασμα μέσα από τη ζώνη αντίστασης 0,4580 με 0,4700 θα δώσει στόχο το 0,5200

ΖΑΛΗ -παραζάλη: Βλέπετε δεν είναι μόνον το δίδυμο ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου που ενέχεται στην απάτη αλλά και ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος «δούλεψε» για τη συγκάλυψη. Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, με πάθος εντεταλμένου, καρατόμησε με συνοπτικές και «δημοκρατικές» διαδικασίες τα πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αφήνοντας στη θέση του μόνο τον Ανδρέα Γεωργίου!

Η υπόθεση Γεωργίου βρωμάει…: Ας μην ξεχνάμε ότι από τη δράση του Ανδρέα Γεωργίου, το «όλον ΠΑΣΟΚ» κατάφερε να εκτινάξει τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει και την οικονομική και την εθνική της αυτοτέλεια και κυριαρχία. Παράλληλα βάση των τεχνητών ελλειμμάτων εφαρμόστηκε και το εγκληματικό PSI εμπνεύσεως Βαγγέλη Βενιζέλου προκειμένου να συντριβούν οι ομολογιούχοι και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των δημοσίων οργανισμών της χώρας.

ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: Την ίδια ώρα και κατά τρόπο ανεξήγητο και αδικαιολόγητο στη ΝΔ επιβλήθηκε εκ των έσω, σιωπητήριο για την νέα δικαστική εξέλιξη που ξαναφέρνει στο εδώλιο τον άνθρωπο – κλειδί της απάτης, στην οποία βασίστηκε όχι μόνο η υποδούλωση της χώρας, αλλά και το πασοκικό αφήγημα ότι «για τα ελλείμματα φταίει η διακυβέρνηση Καραμανλή». Η Κομισιόν έσπευσε αμέσως να καλύψει τον Γεωργίου και με τον πιο ωμό τρόπο να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας.

Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ… O ΚΥΡΙΑΚΟΣ θέλει να συναντήσει τους Ολυμπιονίκες.. Καλό είναι να του κρατάνε και αυτό, όταν ήταν υπουργός….

 

ΘΕΩΡΗΜΑ ισοδυναμίας επιτοκίων είναι μια οικονομική έννοια που ορίζει ότι εάν το επιτόκιο σε ένα ξένο νόμισμα είναι διαφορετικό από το επιτόκιο του εγχώριου νομίσματος, τότε ηπροθεσμιακή ισοτιμία (forward) των δύο νομισμάτων θα πρέπει να διαφέρει τόσο από τη spot ισοτιμία ώστε να μη μπορεί να γίνει arbitrage.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ είναι το αρχικό ποσό που έχει καταβληθεί από την επιχείρηση για την αγορά των παραγωγικών συντελεστών της. Εναλλακτικά, ιστορικό κόστος είναι το ποσό των χρημάτων που καταβλήθηκε για την απόκτηση στοιχείων του Ενεργητικού ή τα χρήματα που λήφθησαν κατά τη δημιουργία μιαςΥποοχρέωσης (π.χ. λήψη δανείων).

ΚΡΙ ΚΡΙ συναλλαγές στις 19 συνεδριάσεις του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ συνολικά… 1900 κομμάτια (!), ΚΛΕΜ στις μισές συνεδριάσεις του Αυγούστου δεν άνοιξε καν στο ταμπλό, ΚΟΥΕΣ οι δικές της συναλλαγές …1448 τμχ, ΚΥΡΙΟ… 655 τμχ, ΚΑΡΑΤΖΗ ουσιαστικά δεν άνοιξε σε 12 συνεδριάσεις, ΚΛΜ 2473 τμχ…

ΛΥΠΗΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – 1999: Βασικός Μισθός 170.000 δρχ. ή 498 Eυρώ –
Ένα λίτρο βενζίνης 180 δρχ ή 0,52 Eυρώ
Ένα λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης 62 δρχ. ή 0,18 Eυρώ
Μία τυρόπιτα 100 δρχ ή 0,29 Ευρώ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες από την αρχή του 2016 στις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ εμφανίζουν οι μτχ των ΕΥΡΩΒ -56,35% και ΠΕΙΡ -52,88%. Ακολουθούν οι ΕΤΕ με -44,02% και ΑΛΦΑ στο -36,14%

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Προτιμούν να φέρνουν ποδοσφαιριστές ούτε καν μέτριας κλάσης και την ίδια στιγμή να εξαφανίζουν ή να μην αξιοποιούν γνήσια ταλέντα από τις δικές τους ακαδημίες… Περί ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο λόγος, την πρωταθλήτρια του ΔΩΣΕ-Πάρε… Που κάποια δικαιολογία πρέπει να έχει γι αυτό το ασυνάρτητο και ατελείωτο αλισβερίσι…

Ξ

“ΟΧΙ Οι μόνοι που θα καταστραφούνε είναι τα λαμόγια επαγγελματίες κακοπληρωτές που ελπίζουνε να αγοράσουν το δάνειο τους στο 10-30% και γιαυτό δεν πληρώνουνε. Οι πραγματικοί δανειολήπτες σε αδυναμία πληρωμής δόσης των 1000€ δεν μπορούνε να βρούνε 20 και 30 χιλιάρικα να αγοράσουν τα δάνεια τους. Αντί να προμοτάρετε τους επαγγελματίες τζαμπατζήδες, κοιτάτε να βγάλετε κανα άρθρο που να ζητάει την απαλλαγή του δανειολήπτη απο το υπερβάλλον μέρος του δανείου ως όρος της μεταβίβασης. Να αγοράσει το fund το δάνειο στο 20% αλλα να μην έχει νομικά το δικαίωμα να διεκδικεί το 100%. Ας μοιραστεί με τον δανειολήπτη ένα μέρος της διαφοράς.

ΠΑΝΙΚΟΣ: Το παιχνίδι πίσω από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια είναι πιο βρώμικο από όσο ενδεχομένως φαίνεται. Το «σύστημα» που οργάνωσε όλο αυτό το θανατηφόρο σχέδιο για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, με τεχνική βάση το τεχνητό έλλειμμα, βλέπει τις τελευταίες ώρες… εφιάλτες.AdTech Ad Η απόφαση για παραπομπή σε νέα δίκη του πρώην Πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με την κακουργηματική κατηγορία της παραποίησης στατιστικών στοιχείων, σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, έπεσε σαν βόμβα στις Βρυξέλλες, στη Γερμανία και στην εγχώρια τρόικα που όχι μόνο έβαλε τη χώρα σε καθεστώς επιτήρησης, αλλά τίναξε στον αέρα την χρηματοοικονομική «αξιοπιστία» της Ελλάδας. Μετά την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης να ξανανοίξει τον «φάκελο Γεωργίου», οι ντόπιοι υπάλληλοι των δανειστών βρίσκονται πλέον σε πανικό.

ΡΟΜΠΑ έκανε τον Μπεργκ ο Πίρι! «Δεν μπορούσα να του δώσω το χέρι μετά από όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι. Από τη στιγμή που δεν με σεβάστηκε ως ανθρώπινο ον, δεν βρήκα τον λόγο να του δώσω το χέρι. Αν κάποιος δεν με βλέπει σαν άνθρωπο, δεν μπορώ κι εγώ να του δείξω ανθρωπιά. Χρειάζεται να είσαι άνδρας για να ζητήσεις συγγνώμη και από τη στιγμή που δεν το έκανε, δεν μπορώ να περιμένω κάτι απ’ αυτόν». Ο ποδοσφαιριστής της Μπρόντμπι, Πίρι, σκιαγραφεί κατά ιδανικό τρόπο τη φυσιογνωμία του Μπεργκ.

ΣXOΛIO (του φίλου Επαμ. Χαλδούπη στο fb): Σε κάποια ανακοίνωση της ΚΕΔΕ (δήμαρχοι) “μάθαμε” ότι ο χώρος συγκέντρωσης μεταναστών στο Ελληνικό είναι… Νταχάου. Ο βουλευτής της ΝΔ, τέως συνάδελφος δημοσιογράφος και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Σαμαρά, Σίμος Κεδίκογλου, μας λέει ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς “κατά τα σταλινικά πρότυπα”, με αφορμή τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών. Οκ, στην Ελλάδα έχουμε όλοι δικαίωμα στην μπαρούφα. Ας υπενθυμίσουμε, όμως, σε όσους αρέσουν οι (αντιπολιτευτικές) συγκρίσεις με Νταχάου και Στάλιν ότι στο Νταχάου εξοντώθηκαν κάποιες χιλιάδες κρατουμένων, ενώ οι εσωτερικοί εχθροί του Στάλιν δεν ζούσαν πολύ για να ασκήσουν αντιπολίτευση. Στο Ελληνικό δεν έχω κάποια πληροφορία ότι λειτουργούν θάλαμοι αερίων με εντολή του Τσίπρα. Και οι “εσωτερικοί εχθροί” καναλάρχες δεν έχω πληροφορηθεί ότι εξοντώθηκαν σε κάποια φυλακή με εντολή του Παππά. Ας αφήσουμε, λοιπόν, κατά μέρος τέτοιες άτοπες/ανίερες συγκρίσεις. Αν όχι από σεβασμό στην κοινή λογική, τουλάχιστον από σεβασμό στους νεκρούς του Νταχάου και των σταλινικών διώξεων…

ΤΙΤΑΝ: Αποτιμάται σε 1,73 δισ. ευρώ στη τιμή των 21,5500 με χαμηλό – υψηλό 12μήνου στα 14,8600 και 22,4000 ευρώ. Στο 5ήμερο ενισχύθηκε κατά 1,60%… Και στο +22,4% εφέτος. Η μετοχή της διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή (εκτιμώμενο) κερδών 42 με P/Bv 1,2 και Δείκτη Δαν. Μόχλ. 0,38. Στις 30.06.2016 ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε €578 εκ., χαμηλότερος κατά €44 εκ. από τον αντίστοιχο της 31.12.2015. Οι συναλλαγές της για το 2016 στα 8,43 εκατ. τμχ και στο 11% περίπου του συνόλου…

ΥΠΕΡΑΝΑΛΗΨΗ είναι μία επέκταση δανεισμού που προσφέρει μία τράπεζα σε πελάτες της μέχρι ενός προεγκεκριμένου πιστωτικού ορίου, επιτρέποντας τους να συνεχίσουν να κάνουν ανάληψη χρημάτων ακόμα κι αν το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού είναι μηδέν. Ο δανειζόμενος πληρώνει τόκους μόνο για το επιπλέον ποσό και μόνο για την περίοδο που χρησιμοποίησε τα χρήματα. Οι πελάτες της τράπεζας που έχουν δικαίωμα υπερανάληψης μπορούν επίσης να υπογράψουν επιταγές για μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έχουν στο λογαριασμό τους, χωρίς τον φόβο ότι οι επιταγές τους θα επιστραφούν ως ακάλυπτες. Η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή από την τράπεζα χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή εξήγηση.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: «Μου αρέσει που μιλάνε για φασισμό κιόλας, σε καθημερινή βάση, στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και αυτό είναι άσχετο από τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Οι τύποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, με αυτά που κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες επεμβαίνει ο υπουργός Αθλητισμού και αναβάλλει αγώνες ή ορίζει ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας» (Tasos [email protected])    pollaenoligis).

ΦΡΕΣΚΟΣ σανός ενόψει ΔΕΘ

 Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ εμφανίζουν στα χρηματοοικονομικά τους μεγέθη το 50% των εισηγμένων εταιρειών. Και το χειρότερο γι αυτές είναι, ότι δεν υπάρχει νότα αισιοδοξίας. Κάπου να πατήσουν δηλαδή, ευελπιστούντες ότι τελικά θα επιβιώσουν.

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ του ελέγχου ονομάζεται η τάση που έχουν οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο ή ότι μπορούν να επηρεάσουν γεγονότα πάνω στα οποία δεν έχουν καμία πραγματική επιρροή.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ  – ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΤΙ… Η Victoria Silvstedt φωτογραφίζεται γυμνή για το playboy

Image result for γημνες γκομεναρες

ΚΑΙ ΣΤΑ …ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑ της… http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3601210/Leggy-Victoria-Silvstedt

……

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

……

ΥΓ: ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ αργότερα…