Αύξηση ΑΕΠ 1,7% το γ' τρίμηνο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αύξηση ΑΕΠ 1,7% το γ’ τρίμηνο

14.11.2014 13:15
Με θετικό ρυθμό 1,7% έτρεξε η οικονομία το τρίτο τρίμηνο (0,7% η αύξηση με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία έναντι του β’ τριμήνου). Η αναθεώρηση του ΑΕΠ δείχνει ότι υπήρξε ανάκαμψη και το β’ τρίμηνο του 2014. «Λοκομοτίβα» η κατανάλωση.

Η ελληνική οικονομία, «ξεκόλλησε» από την ύφεση. Μετά από 24 τρίμηνα διαρκούς συρρίκνωσης του ΑΕΠ, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα επέκταση της ελληνικής οικονομίας κατά 1,7% το τρίτο τρίμηνο του 2014, με βασικό οδηγό, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατανάλωση.

Το πέρασμα στην ανάκαμψη, δίνει ανάσα στην κυβέρνηση σε μία δύσκολη συγκυρία όπου το αυτογκόλ της ρύθμισης των εκατό δόσεων βάρυνε το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα. Προσφέρει τη δυνατότητα σε επικοινωνιακό επίπεδο να αρχίσει να οικοδομείται ξανά το success story της εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Στην κορύφωση της ύφεσης το τέταρτο τρίμηνο του 2010 , η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά το πρωτοφανές 9,2% και παρά τις προσδοκίες και τις προβλέψεις των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών στα χρόνια της κρίσης, το ΑΕΠ συνέχιζε να υποχωρεί με την ύφεση να τροφοδοτείται από τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και αύξησης φόρων, βυθίζοντας τη χώρα ολοένα και βαθύτερα στην κρίση και τους πολίτες στην απόγνωση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017