Αυτό είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο… | Mikrometoxos.gr

Αυτό είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο…

17.03.2015 16:59

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Χανιά – Ατρόμητος την Κυριακή, το www.womensports.gr έλαβε πολλά μηνύματα αναγνωστών, παραγόντων του γυναικείου και παικτριών, λόγω της αναδημοσίευσης άρθρου του sport24.gr για τα επίμαχα γεγονότα.

Άλλα μηνύματα ήταν θετικά, άλλα εποικοδομητικά, άλλα επικριτικά, άλλα αρνητικά. Όλα όμως αποτύπωναν την ανησυχία των ενδιαφερομένων για την εικόνα που δίνεται σχετικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δηλαδή του αν είναι σωστό ή όχι να προβάλλονται τέτοια περιστατικά που δυσφημούν το χώρο.

Το womensports.gr καταδικάζει τις συμπεριφορές εκατέρωθεν. Γιατί για να αντιδράσει μια παίκτρια άσχημα, θα πρέπει να υπάρχει η πρόκληση. Και για να υπάρξει η πρόκληση πρέπει να υπάρχει το ερέθισμα. Αυτό είναι σαφές, ώστε να μην επιρριφθούν οι ευθύνες είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά.

Ένας αθλητής/μία αθλήτρια έχει τις καλές, έχει και τις κακές στιγμές του. Αυτό είναι λογικό, ανθρώπινο και μερικές φορές και όμορφο. Τα αισθήματα, οι σκέψεις και  ψυχολογία περνούν από τόσες διακυμάνσεις, που μόνο ένα καλοκουρδισμένο «ρομπότ» είναι βέβαιο ότι δεν θα… παρεκτραπεί.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται ορισμένα περιστατικά. Η προβολή του σωστού δίνει κίνητρα. Η προβολή του λάθους προσφέρει διδάγματα. Αυτή είναι η θέση του womensports.gr. Αυτός ήταν και ο λόγος της αναδημοσίευσης.

Μια λάθος συμπεριφορά θα πρέπει να προβάλλεται ώστε να δοθούν τα κατάλληλα διδάγματα (με τη συνδρομή των ιθυνόντων) και να μην επαναληφθεί. Κρύβοντας κάτω από το χαλί αυτά τα περιστατικά απλά τα καλλιεργούμε. Είδαμε νομίζω όλοι τι συνέβη αυτές τις ημέρες με το θάνατο ενός παλικαριού, επειδή οι υπεύθυνοι έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Γιατί όταν γνωρίζεις το πρόβλημα ξέρεις να το αναγνωρίζεις. Και έτσι να το επιλύεις. Όταν κάνεις ότι δεν υπάρχει, δεν πρόκειται ποτέ να το λύσεις.

Ομοίως και με τις σωστές συμπεριφορές. Και το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων και παικτριών που δίνουν καθημερινά παραδείγματα σε όλους μας.

Η φωτογραφία είναι από τον άσχημο τραυματισμό της αθλήτριας του γυναικείου σωματείου ποδοσφαίρου Ροδιά Ξυλοκάστρου, Μαλβίνας Στόγιαννη, το οποίο αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τις συναθλήτριες της, οι οποίες την μετέφεραν εκτός του αγωνιστικού χώρου και οι οποίες ήταν η μία από την ομάδα της και η άλλη από την αντίπαλη ομάδα, των Αμαζόνων Κορινθίας.

Αυτό είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο… Αυτό πρέπει να είναι…

Α.τ.Κ.

17/3/2015 4:26:00 μμ

http://womensports.gr/Category/Football-Genika/Article/11767/ayto-einai-t%CE%BF-gynaikei%CE%BF-p%CE%BFdosfair%CE%BF%E2%80%A6#.VQg7TpsHNv0.facebook

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017