Αυτός είναι ο «χάκερ» που διόρισε ο Βαρουφάκης για το «σχέδιο Β» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αυτός είναι ο «χάκερ» που διόρισε ο Βαρουφάκης για το «σχέδιο Β»

28.07.2015 00:54
ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

O φερόμενος φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών «είναι ειδικός στην Πληροφορική. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδακτορικό στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia. Τοποθετήθηκε από τον κ. Βαρουφάκη στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μια υπηρεσία που ελέγχει τις ηλεκτρονικές υποδομές του υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Μάρτιο».

Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Μιχάλη Χατζηθεοδώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «το εγχείρημα του φερόμενου “χάκερ” δεν ήταν και τόσο εύκολο». Άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είπαν αποκλειστικά στο Star ότι «αυτό το οποίο διάβασαν χθες και σήμερα (σχετικά με το Plan P) προσεγγίζει περισσότερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και λιγότερο ένα ρεαλιστικό σχέδιο υλοποίησης» .

Αυτός είναι ο «χάκερ» που διόρισε ο Βαρουφάκης για το «σχέδιο Β»

«Για να γίνουν όλα αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα, σχετικά με την δημιουργία παράλληλου νομίσματος και την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος που θα λειτουργεί μόνο στον κυβερνοχώρο, χρειάζεται προετοιμασία, σχέδιο και τουλάχιστον δύο χρόνια» προσθέτουν, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σοβαρότητας».

Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να είχε πει για το «χακάρισμα» των προσωπικών φορολογικών στοιχείων των πολιτών:

Διόρισα έναν καλό μου φίλο, παιδικό μου φίλο, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος .Κάποια στιγμή, μια εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων του hardware όχι όμως του λογισμικού (software) Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων… Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, κανείς άλλος δεν γνώριζε και εκείνος μου είπε “άκου αν ζητήσω την άδεια τους για να αρχίζω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα”. Αλλά εγώ του είπα, ότι αυτό δεν μας κάνει γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδια μας σε αυτή τη φάση. ‘Ετσι τον εξουσιοδότησα και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να μείνει μεταξύ μας… Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου, ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του φίλου μου, ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών… Ήμασταν έτοιμοι  να πάρουμε το “πράσινο φως” από τον πρωθυπουργό, όταν θα έκλειναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες και να συνδέσουμε αυτό τον φορητό υπολογιστή, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα» φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: Star

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017