Αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει το Λονδίνο με την... Νέα Υόρκη σχεδιάζει η Ρωσία! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει το Λονδίνο με την… Νέα Υόρκη σχεδιάζει η Ρωσία!

26.03.2015 23:29

Μεγάλο μέρος του εγχειρήματος θα χρηματοδοτηθεί από τον Πούτιν

Ο αυτοκινητόδρομος θα ξεκινά από το Λονδίνο και διασχίζοντας 10 ευρωπαϊκές χώρες, όλη την Ασία και μετά από 20.000 χιλιόμετρα θα καταλήγει στη Νέα Υόρκη

Ένα πλάνο που θα αλλάξει τον παγκόσμιο οδικό χάρτη έχει ξεκινήσει η Ρωσία. Σύμφωνα με το σχέδιο, ένας δρόμος -που δε θα υπάρχει όμοιός του- θα καταφέρει να φέρει κοντά την Ευρώπη με την Αμερική!

Όπως ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος του Ρωσικού Σιδηροδρόμου, Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ο αυτοκινητόδρομος θα ξεκινά από το Λονδίνο και διασχίζοντας 10 ευρωπαϊκές χώρες, όλη την Ασία και μετά από 20.000 χιλιόμετρα θα καταλήγει στη Νέα Υόρκη. «Πρόκειται για ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό εγχείρημα» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η υλοποίησή του θα κάνει τη ζώνη από όπου θα πέρνα το κέντρο του μελλοντικού κόσμου.

Στο καίριο ερώτημα πώς θα περνούν οι οδηγοί τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο Γιακούνιν απάντησε ότι «θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πλοία που θα τοποθετηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως οι ακραίες θερμοκρασίες στη Σιβηρία και στην Αλάσκα, αλλά και τα απαγορευτικά ύψη στις ορεινές περιοχές των χωρών που θα διασχίζει.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο Γιακούνιν άφησε να εννοηθεί ότι ένα μεγάλο μέρος θα καλυφθεί από τον Πούτιν και τη Ρωσία.

protothema.gr

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017