Αυτοί είναι οι τέσσερις όμηροι που σκότωσε ο τζιχαντιστής στο Παρίσι

Ενας νεαρός φαν συγκροτήματος ραπ που είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook “Je suis Charlie”, ένας φοιτητής και δύο οικογενειάρχες είναι οι τέσσερις εβραίοι που σκοτώθηκαν χθες κατά την επίθεση στο σούπερ μάρκετ κασέρ στην Πορτ ντε Βενσέν, αποκάλυψε σήμερα το Συμβούλιο Αντιπροσώπευσης των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον Γιοχάν Κοέν, 23 ετών, υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, τον Γιοχάβ Ατάμπ, 22 ετών, φοιτητή τυνησιακής καταγωγής, τον Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, συνταξιούχο 64 ετών και τον Φιλίπ Μπραχάμ, 45 ετών, στέλεχος εταιρείας Πληροφορικής.

Ο Γιοχάν Κοέν ήταν ο εγγονός του γνωστού εβραιο-τυνήσιου τραγουδιστή Ντούχα, που πέθανε τον Δεκέμβριο. Οι γονείς του κατάγονται από την Αλγερία και την Τυνησία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία τη δεκαετία του ΄60. Στην σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει “Je suis Charlie”.

Ο Γιοχάβ Χατάμπ προέρχεται από οικογένεια με επτά παιδιά που κατοικεί στην Τυνησία. Εκείνος ήταν φοιτητής στο Παρίσι και ζούσε μόνος. Ο πατέρας του είναι διευθυντής εβραϊκού σχολείου στην Τύνιδα, όπου ζει η οικογένεια που έφθασε απόψε στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά, γεννημένος στην Τύνιδα, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά που ζουν στο Ισραήλ. Περιγράφεται ως υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην ευτυχία της οικογενειάς του.
Ο Φιλίπ Μπραχάμ, αδελφός του ραβίνου της συναγωγής του Παντέν, περιγράφεται ως “αφοσιωμένος και πάντοτε έτοιμος να εξυπηρετήσει του άλλους”.