«Ατυχές το σκίτσο» με το Σόιμπλε, λέει ο Τσίπρας στο Stern

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ BILD

Αποστάσεις από το περιεχόμενο της γελοιογραφίας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και είχε ως θέμα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λαμβάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern».

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Αντρέας Πέτζολντ, ο οποίος πήρε την συνέντευξη, στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει το σκίτσο «ατυχές», δηλώνει ότι δεν τον ικανοποίησε και ότι αυτή δεν είναι η θέση του ιδίου. Διευκρινίζει ωστόσο ότι σέβεται την καλλιτεχνική ελευθερία και την ελευθερία της σάτιρας.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Bild στο οποίο καυτηρίαζε σκίτσο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα «Αυγή», το οποίο απεικονίζει τον Σόιμπλε ως Ναζί. «Οι ριζοσπαστο-Έλληνες ξεσαλώνουν κατά του Σόϊμπλε» είναι ο τίτλος του άρθρου, με υπέρτιτλο ένα σχόλιο πηγής του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών «Αυτό είναι βδελυρό».

Ο κιτρινισμός κατά της Γερμανίας γίνεται όλο και πιο σιχαμερός, υποστήριζε η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ με τη στολή της Βέρμαχτ κάτω από τον αγκυλωτό σταυρό, που είχαν κυκλοφορήσει το 2012.