Αραβικό χέρι! Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ σώζει την καταρρέουσα Deutsche Bank - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αραβικό χέρι! Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ σώζει την καταρρέουσα Deutsche Bank

16.07.2016 22:05

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξελίξεις στον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank καθώς η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αύξησε το ποσοστό της κοντά στο 10% και αποτελεί πλέον τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επιθετικές ρευστοποιήσεις, ενώ έχει θέσει προς πώληση διάφορα assets όπως ναυτιλιακά δάνεια άνω του 1 δισ. ευρώ κλπ.

Υπενθυμίζεται, πως η οικογένεια Αλ Θανί επένδυσε για πρώτη φορά στην γερμανική τράπεζα το 2014, στο πλαίσιο αύξησης κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Αύγουστο, το μερίδιο τους στην τράπεζα ήταν 6,1%. Η αύξηση του μεριδίου της οικογένειας Αλ Θανί, μέσω των επενδυτικών εταιρειών Paramount Services Ηoldongs και Supreme Universal Holdings, σημαίνει ότι οι Καταριανοί είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Deutsche Bank.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η BlackRock με μερίδιο περίπου 6%. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δεν αποκάλυψε ούτε την χρονική στιγμή ούτε την τιμή εξαγοράς του μεριδίου.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank ανέφερε πως οι Καταριανοί πρότειναν την πρόσληψη του δικηγόρου Στεφάν Σιμόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, στην θέση του Γκέοργκ Τομά.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan προσπαθεί ν΄ανατρέψει την εν εξελίξει βουτιά της μετοχής. Το έργο του, όπως επισημαίνεται, είναι δύσκολο μετά το Brexit και τις γενικότερες συνέπειες. Από τον περασμένο Αύγουστο πάντως η τιμή της μετοχής έχει διολισθήσει κατά 50%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017