Απ. Μάνθος: Σε γενικές γραμμές τα μηνύματα που έρχονται έχουν αρνητική χροιά... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απ. Μάνθος: Σε γενικές γραμμές τα μηνύματα που έρχονται έχουν αρνητική χροιά…

17.09.2016 00:48

Απόστολος Μάνθος –  υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

Η καθοδική διάσπαση του πλαγιοανοδικού καναλιού στις αρχές τις εβδομάδος με τη τμήση των 565 μονάδων άνοιξε στο Γενικό Δείκτη το κατηφορικό δρόμο για την προσέγγιση της σημαντικής ζώνης στήριξης των 550 με 545 μονάδων.

Πιθανή επιβεβαιωμένη πτωτική διαφυγή κάτω από τις 545 μονάδες, με αυξημένο τζίρο συναλλαγώ,ν θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα κατέβασμα προς το επίπεδο που ξεκίνησε η ανοδική κίνηση του περασμένου Ιουλίου στις 530 με 526 μονάδες, έχοντας όμως στα “μετόπισθεν” την ισχυρή στήριξη που προσφέρει η περιοχή των 517 με 510 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση η διακράτηση στις επόμενες μέρες της ζώνης στήριξης των 550 με 545 μονάδων, σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, μπορεί να δώσει πόντους στο σενάριο επαναξιολόγησης της κάτω πλευράς του προαναφερόμενου βραχυχρόνιου καναλιού διακύμανσης του Αυγούστου, στις 565 με 568 μονάδες.

dynamikh1

Από την επιμέρους εφαρμογή των τεχνικών ταλαντωτών στο ημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη διαπιστώνεται, πέραν της φυσιολογικής “oversold” κατάστασης, μια ισχνή προσπάθεια λείανσής τους, χωρίς όμως να παρουσιάζονται τα κατάλληλα πατήματα για την εκδήλωση ενός πολύ βραχυχρόνιου ανοδικού κύματος.

“Σε γενικές γραμμές τα μηνύματα, που έρχονται τόσο από τις βραχυχρόνιες διαθέσεις των Διεθνών Αγορών όσο και από τη διαγραμματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη μετά και τη “fake” διάσπαση των 580 μονάδων στις αρχές του μήνα, όπου και παγίδευσε αρκετούς ενεργούς επενδυτές, είναι με χροιά αρνητική.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017