Απ. Μάνθος: Πιθανή καθοδική καταστρατήγηση των 570 μον. του ΔΤΡ θα "ανοίξει τον ασκό του Αιόλου" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απ. Μάνθος: Πιθανή καθοδική καταστρατήγηση των 570 μον. του ΔΤΡ θα “ανοίξει τον ασκό του Αιόλου”

09.07.2016 17:45

-Απόστολος Μάνθος

Άκαρπη απέβη η προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να ανέβει πάνω από τη βραχυπρόθεσμη ζώνη αντίστασης των 550 με 556 μονάδων, πατώντας στην περιοχή Fibo στήριξης των 540 μονάδων…

Το διαγραμματικό αυτό στοιχείο αδυναμίας έχει ωθήσει τον Δείκτη να διαπραγματεύεται σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, δοκιμάζοντας τις αντοχές του επιπέδου που εκτείνεται πάνω από το σημαντικές στηρίξεις των 517 με 510 μονάδων.

Ο εμφανώς όμως μειωμένος τζίρος συναλλαγών των τελευταίων συνεδριάσεων, δεν εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη για τη διακράτηση των τιμών πέριξ των 525 – 535 μονάδων, καθώς η πιθανή εκδήλωση ενός αυξημένου κύματος ρευστοποιήσεων θα αποτυπώσει ένα μεγάλο καθοδικό “candlestick” με πιθανή κατάληξη χαμηλότερα των 510 μονάδων.

Για να αναιρεθεί αυτό το πτωτικό σενάριο, θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να εγκαταλείψει την ισχνότητα και να κινηθεί άμεσα άνω των 540 μονάδων, για να μπορέσει να επανατοποθετήσει στο στόχαστρό του τη ζώνη άνω των 550 μονάδων.

dynamikh
Σε αυτή τη φάση της Αγοράς επιβεβλημένη για το στρατόπεδο των “Bulls” είναι η διατήρηση του αδιάσπαστου των 600 με 570 μονάδων για τον Τραπεζικό Δείκτη, καθώς παρά το χαμήλωμα στον πήχη της βαρύτητάς τους στο Γενικό Δείκτη, οι Τράπεζες παραμένουν οι διαμορφωτές της επενδυτικής ψυχολογίας.

Έτσι μια πιθανή καθοδική καταστρατήγηση των 570 μονάδων του Τραπεζικού Δείκτη θα “ανοίξει τον ασκό του Αιόλου” σύροντας τον Γενικό Δείκτη ενώπιον του ορίου των 500 μονάδων.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017