Από το Α μέχρι το Ω – για τον κόσμο του Χ.Α και των αγορών…

ΑNAΛΥΣΗ – DEUTSCHE BANK: Michalis Michailidis

Hμερήσιο διάγραμμα της Deutsche Bank. Eχει δημιουργηθεί σχηματισμός symmetrical broadening η “megaphone” η ” ντουντούκα” στην δική μας πιάτσα. ( F-F1).Απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ καθως επικυρωμένη καθοδική λυση του σχηματισμού θα επιφέρει ασχημες εξελίξεις στον ευρωπαικό τραπεζικό τομέα. ΕΦΙΚΤΗ μια αντίδραση μέχρι το gap και την neck line D στα 13,63€. ΜΟΝΟ πανω απο την D θα μπορούμε να μιλάμε για επίλυση των προβλημάτων της.Η καγκελάριος Merkel απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης στην Deutsche Bank, η οποία έχει πληγεί από την μεγάλη μείωση στα περιθώρια κέρδους της εξαιτίας των αρνητικών επιτοκίων, αλλά και από μια σειρά σημαντικών προστίμων που της έχουν επιβληθεί.

……

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Ξανά στο προσκήνιο του διαβόλου…

Το έγκλημα εις βάρος των μικρομετόχων των ΣΩΛΚ είναι πλιάτσικο παγκοσμίου επιπέδου. Όπως ξέραμε μέχρι σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο και στα ξένα, αυτό που γίνεται  είναι η μητρική να απορροφά τις θυγατρικές της, δηλαδή η ΒΙΟΧΑΛΚΟ να απορροφά πχ την ΕΛΒΑΛ μετά τα ΣΩΛΚ μετά την ΕΛΚΑ. Εδώ όμως έχει γίνει παγκόσμια πατέντα. Προσέξτε τώρα… […]

27.09.2016 00:01 | Αγορές
Oι της Viohalco καλά κάνουν και φεύγουν από την Ελλάδα. Μακάρι να πάρουν και τα εργοστάσια και τις βίδες ακόμα

26.09.2016 15:37 | Επιχειρήσεις
Στην βραδυνή μας αναφορά θα σας εξηγήσουμε γιατί… ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ είναι για τους επικεφαλής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Εάν φυσικά…

 

 

…..

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-DAX: Με χάσμα έδωσε λύση και πάλι ο γκαπολάτρης γυρνώντας στην στήριξη της ζώνης του 10342 ή 10365 επίπεδο που μπορούν να δώσουν αντίδραση. Το 10466 είναι κοντινή και το 10495 επόμενη αντίσταση. Μία διάσπαση του 10342 μπορεί να μας φέρει και πάλι στην ζώνη του 10250. Οι ταλαντωτές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην λήψη βραχυπρόθεσμων κινήσεων αυτό το διάστημα.

.

ΔΤΡ-τραπεζικός δείκτης:   Ο Τραπεζικός δε μπόρεσε να πάρει το 685 για να γράψει το 700. Και τώρα δοκιμάζει τη κάτω πλευρά του καναλιού στο 652. Εαν το τμήσει, πάει 630

….

ΔΕΝ ΛΕΩ… ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ να ασχολούμαστε με το πώς η Φούφουτος Κατασκευαστική πήρε δάνειο 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει μετοχές της Τρ. Αττικής από την αύξηση κεφαλαίου. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι παράνομο. Απλώς όσα κεφάλαια μιας αύξησης καλύπτονται με τέτοιες μαϊμουδιές πρέπει να αφαιρούνται από τα ίδια κεφάλαια για τους σκοπούς της εποπτείας.’Οσοι παρακολουθούν τα τραπεζικά, όμως, θα γελάνε με την έκταση που δίνεται σε αυτό το θέμα. Γιατί γνωρίζουν τις αναρίθμητες μαϊμουδιές/μεγάλα κόλπα των μεγάλων μας τραπεζιτών (των συστημικών, που τους έχουμε πληρώσει δεκάδες δισ.) και θα τους φαίνονται πολύ αστεία τα ψιλολόγια της Αττικής. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα swaps της Goldman Sachs που ο γίγαντας Αράπογλου τα τιτλοποίησε, με τη βοήθεια της Goldman, και έβαλε τους νέους τίτλους ενέχυρο στην ΕΚΤ για να δανεισθεί η Εθνική κάποια δισεκατομμύρια; Και μετά η ΕΚΤ ανακάλυψε τη μαϊμουδιά του δανεισμού με ενέχυρο ανύπαρκτους τίτλους (τα swaps δεν είχαν καταγραφεί στο δημόσιο χρέος) και πήρε όλη τη χώρα ο διάολος;

Ή με την μαεστρία του συνταξιοδοτηδέντος πρόσφατα Μιχάλη Σάλλα, που αγόραζε μετοχές της Πειραιώς με δανεικά από τις τράπεζες του Βγενόπουλου και με ενέχυρο τις ίδιες τις μετοχές, ενώ στο τέλος, όταν η Λαϊκή χρεοκόπησε και πήρε μαζί της την Κύπρο, τις ελληνικές δραστηριότητες τις αγόρασε η Πειραιώς και ο Σάλλας βρέθηκε να χρωστάει 112 εκατ. ευρώ στον εαυτό του; Ή τα άπειρα δάνεια που έχουν δώσει οι συστημικές μας τράπεζες σε στελέχη και φιλικές επιχειρήσεις για να καλύψουν αυξήσεις κεφαλαίου, χωρίς να δούμε την Τράπεζα της Ελλάδος να τους βγάζει στα μανταλάκια; Αν ασχοληθεί κανείς να φτιάξει μια Μαύρη Βίβλο τραπεζικής λαμογιάς για την Ελλάδα, θα καταλήξει σε καμιά 50αριά ογκώδεις δερματόδετους τόμους. Όχι άλλο κάρβουνο, λοιπόν, με τα 60 εκατ. ευρώ της Τρ. Αττικής. Δεν είναι ασήμαντο το θέμα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ζούμε σε μια χώρα τόσο διαφθαρμένη, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, που ακόμη και ο Γιώργης ο Κοσκωτάς θα εξακολουθούσε σήμερα να κυκλοφορεί ελεύθερος ως τραπεζίτης. Μ. Σάλλας: Αγόρασε την Λαϊκή Τράπεζα στην οποία χρωστά εκατομμύρια ευρώ | Το Κουτί της Πανδώρας (του Επαμ.Χαλδ. από το fb)

….

ΕΡΩΤΗΜΑ (με μήνυμα): 

Ενσωματωμένη εικόνα 1

….

ΖHTOYMENON (με μήνυμα)- Μητσοντόρα: “Στα Εξάρχεια σήμερα δεν υπάρχει κράτος. *** Πες μας καλύτερα πού υπάρχει, βρε συ Ντόρα.*** Εκτός αν εννοείς κράτος αυτό που σας δίνει 647 χήνες για να κάνετε μουσείο το μπακογιαννόσπιτο. *** Α, δεν τα δίνει το κράτος αλλά το ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδος… *** Και ποιός είναι περιφερειάρχης εκεί, είπαμε; *** Α, ο γιος σου… *** Παναπεί, με υπογραφή Μπακογιάννη θα πάρει 647 το σπίτι Μπακογιάννη για να γίνει μουσείο, ε; *** Εντάξει, δεν το λες και κράτος αυτό, μη τρελαθούμε εντελώς!

ΗΠΑ- DOW JONES: To 18167 από στήριξη γίνεται κύρια αντίσταση. Κοντινή το 18012 και 18085. Αντίστοιχα το 17980 είναι κύρια στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 17920 ή το 17860.

ΘΕΩΡΙΕΣ: Ο Adam Smith είχε διαπιστώσει πριν από περίπου 240 χρόνια πως ούτε η εξυπνάδα, ούτε η εργατικότητα/παραγωγικότητα επεξηγούν το γιατί κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός – αλλά, αντίθετα, η κληρονομική προέλευση, γεγονός που σημαίνει πως τα παιδιά των φτωχών εργαζομένων έχουν πολύ σπάνια ευκαιρίες για να ξεφύγουν από τη μοίρα τους. Αρκετοί θεωρούν πως ο Karl Marx είναι ξεπερασμένος, επειδή οι «μάζες» δεν έχουν εξαθλιωθεί εντελώς, όπως είχε προβλέψει. Εν τούτοις, παραβλέπεται το γεγονός πως ήταν ο πρώτος που περιέγραψε σωστά το ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στον καπιταλισμό. Επίσης, ήταν ο πρώτος που διέκρινε ότι οι επιχειρήσεις θα γινόντουσαν διαρκώς μεγαλύτερες, έως ότου πάψει εντελώς να υπάρχει ανταγωνισμός – οπότε θα κυριαρχούσαν οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι. Αυτό φαίνεται πλέον καθαρά σήμερα, με ένα από τα δυσμενή αποτελέσματα του να είναι η τεράστια αποφυγή πληρωμής φόρων εκ μέρους των πολυεθνικών, μέσω της χρήσης των φορολογικών παραδείσων– τους οπαίους έχουν δημιουργήσει οι εξαγορασμένοι από τους ίδιους πολιτικοί. Ως εκ τούτου, όλοι οι υπόλοιποι πολίτες είναι αναγκασμένοι να συμπληρώνουν οι ίδιοι τα φορολογικά έσοδα, τα οποία διαφεύγουν – με υψηλότερους φόρους και εις βάρος των εισοδημάτων τους.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟ: To ευρώ δοκιμάζει την κύρια αντίσταση του 11320-30 που σε περίπτωση που τα καταφέρει θα πάρει κάποια στοπς και κίνηση στο 11370. Το 11274 είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση με το 11250 επόμενο επίπεδο.

KEYNES: Ο Keynes χαρακτηρίζεται σκόπιμα ως «αριστερός ανόητος», παρά το ότι ήταν φανατικός συντηρητικός – αφού καταγόταν από τη βρετανική ελίτ, κυκλοφορούσε στα σαλόνια των ευγενών και συνομιλούσε με τους πρωθυπουργούς πολλών κρατών. Εκτός αυτού, ήταν επαγγελματίας κερδοσκόπος – επενδύοντας σε συνάλλαγμα, σε εμπορεύματα και σε μετοχές, ενώ χρησιμοποιούσε παράγωγα προϊόντα και δάνεια. Ήταν δε τόσο επιτυχημένος, ώστε να αφήσει μία περιουσία που υπερέβαινε σε σημερινές τιμές τα 20 εκ. €. Εν τούτοις, επειδή ακριβώς ζούσε από την κερδοσκοπία, γνώριζε πολύ καλά πως έπρεπε να απαγορευθεί – ενώ, όπως είχε πει ο ίδιος, θα έπρεπε να κλείσει εντελώς το χρηματοπιστωτικό καζίνο. Όμως, επειδή με βάση την οικονομική του πολιτική το κράτος θα πρέπει να επενδύει σε περιόδους ύφεσης (θεωρία της ζήτησης), λόγω του ότι διαφορετικά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί καμία οικονομική κρίση, «κατηγορήθηκε» από τους πιστούς της θεωρίας της προσφοράς και της λιτότητας, όπως η Γερμανία σήμερα, ως αριστερός – απλά και μόνο επειδή η τοποθέτηση του ωφελεί τις «μάζες» (πηγή: U. Herrmann)».

ΛΑΓΟΣ: Ο λαγός μπαίνει (ξανά) στην κούρσα; Τώρα που δεν βρήκε λεφτά ο Καλογρίτσας, επειδή έφαγε πόρτα από τις τράπεζες, πρέπει να πληρώσει 60 εκατ. ευρώ ο Σαββίδης και να πάρει αυτός την άδεια ως πρώτος επιλαχών; Ή θα αποχωρήσει υπέρ Κοντομηνά, που είναι ο δεύτερος; Δεν θα κάνω προβλέψεις, αλλά θα θυμίσω ότι στους αγώνες δρόμου ποτέ ένας λαγός δεν έχει τερματίσει με μετάλιο (Του Επ.Χαλδ.).

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, η ημερομηνία της ετήσιας παρουσίασης Αναλυτών στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, μεταφέρεται για την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 αντί της αρχικά ορισθείσας Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Οικονομικού Ημερολογίου του 2016.

ΝBG SECURITIES: Οι κορυφαίες επιλογές της είναι οι μετοχές των ΑΛΦΑ, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Μυτιληναίος και Σαράντης. Για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 2,96 ευρώ με σύσταση outperform… Για την Folli-Folli Group, η τιμή-στόχος τίθεται στα 27,50 ευρώ με την μετοχή της σε έκπτωση 55% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό τόσο σε όρους P/E όσο και σε όρους EV/EBITDA για το 2017. Για την Jumbo, η σύσταση είναι επίσης ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ με τιμή-στόχο τα 14,20 ευρώ, με την μετοχή να διαπραγματεύεται με discount 25% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες. Για την Σαράντης, μετά από ένα ακόμα καλό τρίμηνο αποτελεσμάτων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, οι αποδόσεις της εταιρείας ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς. Η τιμή-στόχος στα 11,70 ευρώ. Η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος είναι τα 5,78 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ. Τέλος, και η Fourlis αποτελεί κορυφαία επιλογή για την NBG Securities, με τιμή-στόχο τα 4,75 ευρώ.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones
18,094.83
-166.62
-0.90%
Nasdaq
5,257.49
-48.26
-0.90%
S&P 500
2,146.10
-18.59
-0.90%
FTSE 100
6,818.04
-91.39
-1.30%
DAX
10,393.71
-233.26
-2.20%
CAC 40
4,407.85
-80.84
-1.80%
Nikkei
16,544.56
-209.46
-1.30%
Hang Seng
23,317.92
-368.56
-1.60%
SSE Composite
2,980.43
-53.47
-1.80%
..

ΟIL: To ευρώ παρέσυρε και χρυσό και πετρέλαιο με το κύριο επίπεδο αντίστασης να είναι το 4680-4700 . Μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει και μόνο άμεση συνέχιση. Το 4520 είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 4440. Ουσιαστικά το 43 και το 47 είναι τα δύο επίπεδα που μπορούν να δώσουν την λύση

ΠAΡΑΓΩΓΑ: Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 1.109 και αναλυτικά 1.024 για τον Οκτώβριο και 85 για τον Νοέμβριο – τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.492,25) κινήθηκε μεταξύ 1.490 και 1.525,25 μονάδων και μείωσε την υποτίμηση στο 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

ΡΟΜΠΑ: Μπορεί να σε κάνουν οι κκ εισηγμένοι μας σε χρόνο DT. Kάπως έτσι έγινε – δηλ. “ρόμπα” – και ο μ/μ που μόλις προ ημερών βγήκε να…εξυμνήσει τα προσόντα των ΣΩΛΓΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ… Βλέπετε, δεν περίμενε να κάνει κι άλλη π@στιά και τόσο σύντομα ο όμιλος. ‘Οταν μάλιστα είχε η διοίκηση των ΣΩΛΚ διαβεβαιώσει ότι… ΔΕΝ πρόκειται να απορροφηθεί από την μητρική ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Βέβαια, ετοίμαζαν άλλου είδους πατέντα…

ΣΩΣΤΟΣ – με μήνυμα: Όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουμε ότι το λαϊκιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά “κελύφους” στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας και άφησε τον ίδιο Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο (τον Αλέξη, ντε). Έδιωξε τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή την ΛΑΕ ) και κυβερνάει με κάποια από τα παλαιά στελέχη, με τους ίδιους οπαδούς, τις ίδιες αξίες και πρακτικές, απαλλαγμένο από τα χρέη και τις αμαρτίες του φθαρμένου. Αλλαγή οδηγού εν κινήσει. Υποκλίνομαι !

Τράπεζα Αττικής: Το πάρτι της δεκαετίας του 2000 και ο εκτροχιασμός της πρώτης φοράς αριστερά!

Υ

ΦΦΓΚΡΠ: Δεν έννοιωσε και μεγάλες πιέσεις, αφού δεν έβγαιναν χθες πωλήσεις… Κράτησε και τα 22 ευρώ (-0,63% στα 22,06) και με τους αναλυτές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ να την επιλέγουν στην Top List τους… Με τιμή στόχου τα 27,50 ευρώ.

ΧΑΣΜΑ: Με χάσμα έδωσε λύση και πάλι ο γκαπολάτρης DAX γυρνώντας στην στήριξη της ζώνης του 10342 ή 10365 επίπεδο που μπορούν να δώσουν αντίδραση. Το 10466 είναι κοντινή και το 10495 επόμενη αντίσταση. Μία διάσπαση του 10342 μπορεί να μας φέρει και πάλι στην ζώνη του 10250. Οι ταλαντωτές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην λήψη βραχυπρόθεσμων κινήσεων αυτό το διάστημα (FAST FINANCE SEC).

Ενσωματωμένη εικόνα 1

..

ΨEMMATA(;): http://www.liberal.gr/arthro/80677/apopsi/th-mauridis/i-ora-tis-apokalupsis.html

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – 

Image result for GORGEOUS WOMEN

……

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου