Από το Α μέχρι το Ω – για τον κόσμο του Χ.Α και των αγορών… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Από το Α μέχρι το Ω – για τον κόσμο του Χ.Α και των αγορών…

13.09.2016 02:53

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: Την Παρασκευή αναμένεται η αναδιάρθρωση του Eurostoxx -600 και η μετάθεση της Ελληνικής Αγοράς σε αναδυόμενη επενδυτική κατηγορία. Η εκτίμηση της Bernstain για τις εκροές σε τεμάχια των τριών τίτλων είναι οι εξής: ΟΤΕ 2,2 εκατομμύρια, Alphabank 12,2 εκατομμύρια και Eurobank 19,5 εκατομμύρια Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας λήγουν παράγωγα μετοχών και δεικτών Σεπτεμβρίου.

 

ΒΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…: 

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ένα βράδυ που ‘βρεχε έτσι ξαφνικά ….Ναι Φώφη μου (We are all Greeks)

……………..

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: “Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά εκπρόσωποι μίας κυβέρνησης της χώρας αποφασίζουν και αυθαιρέτως αποκλείουν από την συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ κάποια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα και Βήμα της Κυριακής), ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της πρωτεύουσας (Αθήνα 984) και αντιπολιτευόμενα έντυπα όπως ο Ελεύθερος Τύπος και η Δημοκρατία.”

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Όσο σκέφτομαι την “Έφη Θώδη” της νομικής(aka ξανθιά Κούρτοβικ, διαταραγμένο της νομικής) και άλλα ζαβά που ψήφισαν για πολίτευμα κλαίω από τα γέλια με την επίδραση της Βλακείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.http://www.tovima.gr/politics/article/…

……………….

ΔΕΗ: H μετοχή δοκίμασε την πάνω μεριά του πτωτικού καναλιού του τελευταίου διαστήματος και μάλιστα σε μία ημέρα πτωτική. Τ0 2,67 είναι κύρια αντίσταση στο intraday, αν και έχουμε ημερήσιο είσοδο στο 2,72. Το 2,51 και 2,44 είναι οι στηρίξεις της. Στο -0,38% στα 2,6000 ευρώ με συναλλαγές 322,28 χιλ. τεμαχίων, με υψηλό ημέρας στα 2,6700 ευρώ και στο +2,30%

ΔΕΗ(1): Τεράστιο το θέμα της υποδουλωμένης σε… “εκατοντάδες” νταβατζήδες Επιχείρησης…

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ: Σε αυτό το σκηνικό επενδυτικής απραξίας οι ελπίδες πολλών στρέφονται στο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο που ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη γεύση από τα ραντεβού δείχνει ότι υπάρχειενδιαφέρον, όχι όμως στα επίπεδα προηγούμενων αντίστοιχων εγχειρημάτων. Στο φετινό roadshow θα συμμετέχουν στελέχη 29 εισηγμένων εταιρειών: Εθνική, AlphaBank, Eurobank, Πειραιώς, AtticaBank, ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, MotorOil, ΕΛΠΕ, AegeanAirlines, Eλλάκτωρ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, GrivaliaProperties, LamdaDevelopment, Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΤΕΧ-Ανεμος, MLS, CretaFarm και ΟΛΠ έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα συμμετάσχουν.

ΖΗΛΟΣ: Διακατέχει στον μέγιστο βαθμό του τον πολιτικό κόσμο της χώρας που καθημερινά πασχίζει να μας αποδείξει ότι οι άλλοι ήταν χειρότεροι… Και μη χειρότερα αδέρφια… Γιατί ατυχώς υπάρχουν…. 

Η ΕΚΘΕΣΗ: Η τσέχικη Wood&Co. διατηρεί τηn σύσταση AΓΟΡΑΣ για την Alpha Bank και την Εθνική, ενώ συστήνει ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ για την Eurobank (Σπό ΑΓΟΡΑ) και την Πειραιώς. Η τιμή στόχος για την Alpha Bank μειώνεται στα 2,50 ευρώ, από 3,30 ευρώ, για την Εθνική στα 0,30 ευρώ από 0,50 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,20 ευρώ, από 0,30 ευρώ και για την Eurobank στα 0,70 ευρώ από 1,20 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με τη Wood οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με ένα τεράστιο discount σε όρους P/BV (50% έναντι των περιφερειακών τραπεζών, 80% έναντι των τραπεζών των αναδυόμενων ευρωπαϊκών οικονομιών). Μάλιστα, θεωρεί ότι αυτό το discount δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τους επενδυτές λόγω:

1) της σταθεροποίησης του κλάδου και της σταδιακής επιστροφής στην κερδοφορία 2) των καλύτερων επιπέδων κάλυψης των NPE έναντι άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών και 3) των επαρκών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω εκδόσεις μετοχών στο άμεσο μέλλον. Αν και πιστεύει ότι η βελτίωση δεν θα είναι ομαλή και σταδιακή, δεν υπάρχει κάποιος ορατός καταλύτης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σχεδόν rerating των τιμών των μετοχών. Στα top picks της Wood είναι η Εθνική Τράπεζα (ΑΓΟΡΑ: best-in-class κεφάλαιο, βελτιωμένη κάλυψη και αναλογία δανείων/καταθέσεις) και η Alpha Bank (ΑΓΟΡΑ: καλύτερη ποιότητα κεφαλαίων, υψηλή κάλυψη και σταθερό ιστορικό επιδόσεων).
____________________

ΘΕΤΙΚΗ η σημαντική αναδίπλωση του Γ. Δείκτη από τα χαμηλά ημέρας ο οποίος μείωσε σχεδόν στο μισό τις αρχικές απώλειες του, ενώ οριακά δεν κατάφερε να πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 558 μονάδων που τον διατηρεί σε “intraday position long”.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ: Το 1,1170 επίπεδο συνεχίζει να είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 1,1294 ή το κύριο 1,1315.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το 1,1220 κοντινή στήριξη ενώ κατοχύρωση του 1,1210 μπορεί να μας φέρει και πάλι στο κύριο 1,1170…

ΚΑΜΕΡΟΝ: Ο Βρετανός μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι παραιτείται άμεσα από το βουλευτικό του αξίωμα. «Αποφάσισα ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παραιτηθώ από βουλευτής» δήλωσε ο κ. Κάμερον σε συνέντευξη του στο BBC. Η κίνηση έγινε τρεις μήνες μετά την παραίτηση του από την θέση του πρωθυπουργού στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. (προφανώς πορεύεται με τα…πρότυπα των δικών μας πρώην)

ΛΥΠΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Μέχρι τελικής πτώσης…Δυσανάλογα ακριβό παραμένει το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα, καθώς, αν και η αγοραστική δύναμη φθίνει διαρκώς, οι τιμές, και μάλιστα σε βασικά είδη διατροφής, βρίσκονται σε σταθερά υψηλά επίπεδα προκαλώντας αιμορραγία στον, ούτως ή άλλως, φτωχό οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ… Μα γιατί τα λέτε αυτά; Ο πρωθυπουργός εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη. Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει κανένα μ@@ να επενδύσει στην αγορά. Κάποια στιγμή τα ψέματα και οι κοροϊδίες τελειώνουν και αποδεικνύεται ότι απλά είσαι το αναρχικό κακέκτυπο του Μαδούρο. Μην περιμένετε να φύγει εύκολα ο μικρός αναρχικός. Πρώτα θα μας πετάξει από μια μολότωφ στον καθένα και μετά μπορεί και να φύγει να απολαύσει το θέαμα σαν σύγχρονος Νέρωνας.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ(2): Αυτό θα πει πολιτικός με πρόγραμμα. Τον πρώτο μήνα θα τελειώσει τα Εξάρχεια. Τον δεύτερο μήνα θα τελειώσει την Ομόνοια. Τον τρίτο μήνα θα τελειώσει Σύνταγμα και Κολωνάκι. Αν μείνει πρωθυπουργός μια τετραετία θα προλάβει να τελειώσει την Ελλάδα (Ν.Χαλδ.).

ΝΕΟ διπλό “όχι” είπε χθες η Γερμανία στο θέμα των αποζημιώσεων που ζητά η Ελλάδα και επανέφερε προχθές στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας. (Μα, γι αυτό υπάρχουν τα ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, τι μθέλετε να πουν οι δολοφονογερμαναράδες ..ΝΑΙ; Μα δεν γίνεται… που λέει και ο άσπονδος φίλος τους Αντώνης Ρέμος)

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: 

Dow Jones
18,325.07
239.62
1.30%
Nasdaq
5,211.89
85.98
1.70%
S&P 500
2,159.04
31.23
1.50%
FTSE 100
6,700.90
-76.05
-1.10%
DAX
10,431.77
-141.67
-1.30%
CAC 40
4,439.80
-51.60
-1.10%
Nikkei
16,672.92
-292.84
-1.70%
Hang Seng
23,290.60
-809.10
-3.40%
SSE Composite
3,021.98
-56.88
-1.80%
.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ-S&P: 4 συνεδριάσεις για την λήξη και οι Long δείχνουν ότι δεν έχουν παραδώσει τα όπλα. Περιμέναμε μία αντίδραση στο 2145 παρόλα αυτά ο es συνέχισε πλησιάζοντας τον 200αρη.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το 2166-2168 θέλει την προσοχή μας τις πρώτες ώρες και μόνο διάσπαση μπορεί να δώσει άμεση συνέχιση στο 2178 ή το 2183. Το 2143 κοντινή στήριξη με το 2136 κύρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πλέον θα έχουμε συγκινήσεις…

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τους ταυλανδέζους της PHOENIX CAPITAL οφείλουμε να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες για την νέα αναφορά τους με θέμα… “Οι κεντρικές τράπεζες ξεμένουν από πυρομαχικά – Έρχεται κατάρρευση!!”. Οι συγκεκριμένοι τύποι ή ΣΤΟΚΟΙ είναι ή μας περνάνε για… ΣΤΟΚΟΥΣ!! Αλλά, δεν φταίνε αυτοί… Γιατί κάλλιστα μπορείτε να μας πείτε….Και σεις γιατί ασχολείσθε μαζί τους; Και θα έχετε δίκηο… ‘Εχουμε και μεις τις παραξενιές μας…

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης και στην Αγορά Παραγώγων που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη μείωση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη και σημαντική αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (91.683 συμβόλαια).Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 4.627 ήτοι 3.008 για τον Σεπτέμβριο και 1.619 για τον Οκτώβριο – με τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.482,75) κινήθηκε μεταξύ 1.463 και 1.496 μονάδων και μείωσε την υποτίμηση στο 0,40%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

ΡIXTAΔΙΚΑ: Πλην της τσεχικής Wood&CO, μας τα…έριξαν τα ζάρια και οι της Goldman Sachs… ”  H GS διατηρεί “buy” για Alpha Bank, μειώνοντας ωστόσο τον στόχο στα 2,2000 από 2,3500 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ για τις Πειραιώς και Eurobank, μειώνοντας όμως τις τιμές-στόχους στο 0,2000 από 0,2500 ευρώ για την πρώτη και στο 0,7000 από 0,9000 ευρώ για την δεύτερη”

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ: Με λίγο συντονισμό και δραστική απεξάρτηση από ιδεοληψίες, τα προαπαιτούμενα μπορούν να υλοποιηθούν και η αξιολόγηση να κλείσει. Αυτό θα είναι θετικό, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο κύκλο αβεβαιότητας. Δεν λύνει, όμως, το θεμελιώδες πρόβλημα που έχει να κάνει με την αδυναμία των πολιτών και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ούτε και την τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης των Eλλήνων και ξένων επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν ακόμη απέναντί τους πολλούς υπουργούς να αντιμετωπίζουν το επιχειρείν και τα κεφάλαια ως αναγκαίο κακό. Οταν οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και στη χώρα δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα, η συνέχεια είναι γνωστή (ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ “Κ”)…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (παρατηρήσεις από Μάνο Χατζ.): Το β’ τρίμηνο είχε μικρές βελτιώσεις στο οργανικό αποτέλεσμα από την μείωση του κόστους χρηματοδότησης και των εξοικονομήσεων από τις εθελούσιες, θετικές επιδράσεις από έκτακτα (πώληση ομολόγων και Visa) και την ενσωμάτωση της πρόβλεψης για την Μαρινόπουλος. Το καθαρό αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οριακό και μάλλον συντηρητικό προκειμένου οι ισολογισμοί να έχουν περιθώρια αντιμετώπισης απρόβλεπτων γεγονότων έως το τέλος του 2016. Κοινός στόχος όλων των διοικήσεων η κερδοφορία, η οποία είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση με βάση την δυναμική των δύο πρώτων τριμήνων της χρονιάς.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ TAMΠΛΟ: Τρίτη ημέρα ανόδου για την ΦΛΕΞΟ (+5,06%) στα 2,7000 ευρώ και θεμελιωδώς να απαιτεί και να δικαιούται καλύτερες αποτιμήσεις από την τρέχουσα των 31,64 εκατ., γύρισε από το -6% στο +2,6% η ΟΤΟΕΛ με 667 τμχ (μία μτχ στο ΣΥΝ κι αυτή ήταν που μέτρησε στο τελικό φιξάρισμα της τιμής, με τις υπόλοιπες 666 να αλλάζουν χέρια στο -6%…). Ανοδος 2,08% για ΙΝΤΚΑ, με 649 στο ΣΥΝ και 67500 τμχ στο ΠΛΗΝ ο ΝΗΡΕΑΣ έκλεισε στο +1,37%. (άλλα κόλπα δηλ. σε καθημερινή βάση τη ευγενική χορηγία του ευαγούς ιδρύματος)

ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΡΙΧΤΑΔΙΚΑ: Είχαμε χθες 2 ριξιές… Μία από την Goldman Sachs και μία από τους τσέχους της Wood…

Η Wood επισημαίνει ότι τα μεγάλα discount δεν δικαιολογούνται καθώς: μπλα μπλα μπλα…. …..κόβοντας την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 2,5 ευρώ από 3,3 ευρώ και για τη δεύτερη στο 0,30 ευρώ από 0,50 ευρώ…..Παράλληλα …για την Πειραιώς σταο 0,2 από 0,3 ευρώ και για τη Eurobank στο 0,7 από 1,2 ευρώ……ΕΤΣΙ ΧΑΛΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ ΚΑΤΑ 30%-40% ΑΛΛΑ ΤΟ DISCOUNT ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΛΠ ΚΛΠ τζαμπα τρέλλα!!”…

ΧΑΡΑΚΕΣ: Μία διάσπαση του 558 σε απόλυτο νούμερο θα μπορούσε να μας επαναφέρει και πάλι στο 520 επίπεδο με ενδιάμεση στήριξη τις 535 μονάδες…

ΧΑΡΑΚΕΣ(1): Το stop μας είναι στο 1481, με το επίπεδο του 1500 να έχει την σημασία του σαν στήριξη. Μία έξοδος θα μπορούσε να μας δώσει κίνηση προς το 1445 σε πρώτη φάση, ενώ ουσιαστική στήριξη έχει στο 1370. Αντίστοιχα, το 1550 είναι κοντινή και το 1593 κύρια αντίσταση, που κατοχύρωση και μόνο θα δώσει πραγματική τάση. Θυμίζουμε, ότι είμαστε σε εβδομάδα λήξης στα ΠΑΡΑΓΩΓΑ…

ΨΙΧΟΥΛΑΚΙΑ: Τρέχα γύρευε πόσα έβγαλαν οι… τζάμπα μάγκες! Διαβάζουμε…Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 85.000 σε επτά αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε»επέβαλε η ΕΠΙΤΡ.ΚΦΓΑΣ…

Ω ΡE Νικόλα βάλθηκες να ξεπαστρέψεις τον Κυριάκο; Ίντα σού’φταιξε; We are all Greeks

Ενσωματωμένη εικόνα 1

………..

ΩΡAIA EIKONA – η πιο ωραία γυναίκα της Ελλάδας

Ενσωματωμένη εικόνα 1

.

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017