Χ.Α.: Από το Α μέχρι το Ω (10/1)

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ με τα αυτοκίνητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα. Πρώτα είχαμε το θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας… Ανακοίνωναν φτηνότερα και γίνονταν ακριβότερα. Περίπου το ίδιο έκανε και η σημερινή κυβέρνηση η οποία είπε ότι θα τα μειώσει αλλά έμειναν ίδια.

BEBAIA TΩΡA έχουμε το θέμα με τα καύσιμα. Σκεπτόμενος τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που σημειωτέον τις έχουν ψηφίσει οι περισσότεροι της Βουλής, να μην το λησμονούμε, δεν μπορώ να αναφωνήσω «εύγε» στη σύλληψη αυτού του μεγαλοφυούς σχεδίου.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Λοιπόν, οι κυβερνώντες αποδέχθηκαν την πρόταση των Βρυξελλών να αυξήσουν τους φόρους στα καύσιμα, για να εισπράξουν περισσότερους φόρους από πέρσι! Θαυμάσια. Αναμένουν να εισπράξουν φέτος 670 εκατομμύρια περισσότερα.

ΔΕΟΣ -… RESPECT: Για προσέξτε όμως τα παρακάτω για να κατανοήσουμε το φοβερό σε σύλληψη σχέδιο που εκπονήθηκε. Μετά τις νέες αυξήσεις, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα νησιά του Αιγαίου, φτάνει στα 1,93 ευρώ το λίτρο (!) που είναι από τις πλέον ακριβότερες τιμές στον κόσμο μαζί με το Χονγκ Κονγκ.

ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ: Στη δε υπόλοιπη Ελλάδα, η τιμή θεωρείται από τις πιο ακριβές μεταξύ έξι κρατών του πλανήτη! Νομίζω ότι, το σχέδιο που προτάθηκε από τους φίλους μας τους Ευρωπαίους και το υιοθέτησαν οι εν Ελλάδι κυβερνώντες είναι ιδιοφυές! Θα πετύχουν μαζική απόσυρση των ΙΧ (Α-Ε με μήνυμα αναγνώστη).

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Τώρα που θα ξεγυμνωνόντουσαν τα Μεγάλα τραπεζικά σπίτια αναβάλλουν την ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙΙ…

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 3,950 4,190 1,47
30 ημερών 3,710 4,190 6,41
3 μηνών 3,410 4,280 20,29
6 μηνών 3,200 4,280 18,57
12 μηνών 2,000 4,280 50,91

ΘEΩΡIA MONIMOY εισοδήματος είναι η οικονομική θεωρία που ορίζει ότι οι ορθολογικοί καταναλωτές χρησιμοποιούν το μόνιμο, και όχι το τρέχον εισόδημα, για τη λήψη μιας καταναλωτικής απόφασης. Το μόνιμο εισόδημα, το οποίο είναι η αξία των αναμενόμενων μελλοντικών εισοδηματικών ροών από εργασία και του αναμενόμενου μελλοντικού χρηματικού ή υλικού κεφαλαίου, κατά τον Friedman εξαρτάται από το επιτόκιο, την καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων του και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Έτσι η μόνιμη κατανάλωση αντιπροσωπεύει την καταναλωτική δαπάνη η οποία προσδιορίζεται από το επίπεδο του μονίμου εισοδήματος.

ΙΤΑLIAN RESTAURANT: Το BBC και το Al Jazeera ανακήρυξαν το ιταλικό εστιατόριο ΚΑΖΑΝΟΒΑ στη Bουλιαγμένη ως ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια το 2016… Φίλος του μ/μ ο ιδιοκτήτης…

Related image   Related image  Related image

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ είναι οι πραγματικοί φοροφυγάδες το είδαμε το 1952 με το σκάνδαλο της Telefunken, με τις απάτες της Siemens κοκ. Και το βλέπουμε ξανά τώρα καθαρά, που οι φορολογικές αρχές της Αμερικής, αποκαλύπτουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο και επιβάλλουν στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα τεράστια πρόστιμα, τα οποία μαζί με τα οικονομικά χάλια που έχει, οδηγούν την Deutsche Bank σε ανυποληψία, το ολιγότερον…

ΚΛΕΜ: ‘Εληξε η προθεσμία, δεν έτυχε αποδοχής η Δ.Π.

LAVIPHARM: Αφού την ρήμαξαν με κάθε δυνατό τρόπο, την έφεραν στην εξαύλωση… Στο -18,18% και στο 0,0810 ευρώ με… 81 ευρώ… Στα 4,2 εκατ. ευρώ η κφση…

ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟΝ: Η νέα λίστα του ΧΑ περιλαμβάνει αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιρειών. Αναλυτικά, στην ΕΧΑΕ, οι ίδιες μετοχές αυξήθηκαν στο 6,22% στις 4 Ιανουαρίου 2017. Παράλληλα, μετά την υποχρεωτική δημόσια πρόταση, το ποσοστό της MCA Orbital Global Holdings στην Kleemann Hellas, αυξήθηκε στο 79,09% από 78,66%, προηγουμένως. Επιπλέον, στην Βαρβαρέσος η συμμετοχή της Αναστασίας Βαρβαρέσου ανήλθε στο 40,24% από 38,15% και του Κωνσταντίνου Βαρβαρέσου διαμορφώθηκε στο 41,33% από 39,25.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι χθες κοντά στο υψηλό ημέρας και σε νέα υψηλά επτά μηνών (υψηλότερο κλείσιμο στις 10/6/2016, 1,49 ευρώ), ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο τίτλος της Viohalco, ο οποίος παραμένει “long”, όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 1,24 ευρώ. Αν δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 1,47 – 1,49 ευρώ, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 1,55 ευρώ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ την σεζόν έχοντας στόχο να εκτοπίσουν τον Ολυμπιακό. Πριν καν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αυτό δεν μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αλλά με ανέκδοτο! Οι… εξυγιαντές που δουλεύουν τον κόσμο τους χρόνια τώρα… Και που τους φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, εκτός από τα δικά τους απερίγραπτα χάλια. Με σειρά αψυχολόγητων και πέραν πάσης λογικής κινήσεων βρίσκονται ξανά σε σημείο μηδέν, έχοντας κατασπαταλήσει δεκάδες εκατ. ευρώ…

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ για το χαρακτηρισμό των Ελλήνων σαν… τεμπέληδες, οι Γερμανοί φαίνεται πως μας έχουν… κολλήσει αυτή την κατηγορία, επειδή δεν έχουμε… σκοτώσει 20-30 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως έχουν κάνει αυτοί οι κύριοι στους 2 Παγκόσμιους Πολέμους, όπου τα πολυβόλα των Γερμανών «δούλευαν» επί 24ωρου βάσεως και θέριζαν τον κοσμάκη σε όλες τις χώρες του πλανήτη (ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ)!

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους» «Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;»

ΡEΚΟΡ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑΣ: «Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής. Ζητούν -με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς»…

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με πανίσχυρους ασφαλιστικούς ομίλους η ΓΕΡΜΑΝΙΑ (τι…περίεργο…) έχει δρομολογήσει την μεγαλύτερη νόμιμη απάτη στα ιστορικά χρονικά, με θύματα τους πολίτες της χώρας της, βοηθάει στο ότι, δεν είναι μόνο οι Έλληνες αυτοί που υποφέρουν από την πολιτική αναλγησία, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί της Ευρώπης.

  • Η κατηγορία αυτή, την οποία απευθύνει στην ηγεσία της χώρας του ένας εξειδικευμένος Γερμανός αναλυτής, στηρίζοντας την με έρευνες που διενήργησε για 25 συνολικά έτη, τεκμηριώνει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες, στην αρχή με τις ασφάλειες ζωής και στη συνέχεια με τις ιδιωτικές συντάξεις, εξαπατούν ανερυθρίαστα τους πελάτες τους – με τρόπους που δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με 8-1 στις πρόσφατες 9 παρουσίες της και από τα 10,4200 στα 11,4800 ευρώ μετά και το χθεσινό +3,48%, με χαμηλό όγκο πάντως (μόλις 4 χιλ.τμχ)… Στο -30% στην 3ετία (τιμή 9/1/2014: 16,3500 ευρώ)…

ΥΨΗΛΑ ΣΧΕΔΟΝ 7ΕΤΙΑΣ για την μετοχή της Motor Oil η οποία αν και υποχώρησε σχετικά από το υψηλό ημέρας των 13,92 ευρώ (+2,35%), ολοκλήρωσε στα 13,8100 ευρώ… Στα 1,53 δισ. ευρώ η κ/φση.

ΦOΡΟΛΟΓΗΣΗ: 

unnamed-4

….

ΧΠΑ: Σταθερά χαμηλές συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη και σαφώς μειωμένες στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (253.201 συμβόλαια). Στα 7.717 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 839) κινήθηκε μεταξύ 1.754 και 1.780 μονάδων και μηδένισε την υπάρχουσα υποτίμηση, κλείνοντας στην θεωρητική του τιμή.

ΨΑΡΙΑ-απάντηση: Οι μικρομέτοχοι υπήρξαν συν τοις άλλοις και θύματα του υπερπληθυσμού χαρτιών που είτε έχουν εκδοθεί είτε πρόκειται να εκδοθούν…

  • Τόσα χαρτιά υπάρχουν, τι ασχολείσθε με τα…ψαράκια;
  • Βέβαια, οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ έδωσαν σε όλους τους αποτυχημένους των εισηγμένων την δυνατότητα να τις επικαλούνται προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – 

Image result for cutest horse in the world

Related image