Από και για τον κόσμο των ξένων αγορών…

RUSSIA: Σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών έκλεισε ο δείκτης MICEX (εκφράζεται σε ρούβλια) στο ρωσικό χρηματιστήριο. 

Related image

Συγκεκριμένα, το ρωσικό χρηματιστήριο έκλεισε (15/8/2016) στις 1,977.28 μονάδες ενισχυμένο κατά 0,5% και καταγράφοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

_______________________

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ – ενδοσυνεδριακά και κλεισίματος – κατέγραψαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 με την άνοδο του πετρελαίου κατά 3% να βοηθάει στη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος και τις μετοχές πρώτων υλών να ξεχωρίζουν.

Ενδοσυνεδριακό ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο S&P 500 στις 2.193,81 μονάδες, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) στις 18.668,44 μονάδες και ο Nasdaq Composite στις 5.271,36 μονάδες.
Τελικά, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,28% στο ιστορικό υψηλό των 2.190,15 μονάδων, αυξάνοντας τα κέρδη του από την αρχή του 2016 σε 7,15%.

___________________

ΘΡΗΝΟΣ και οδυρμός στην Wall Street!!! 

WALL STREET: Τσουνάμι από τα δάκρυα των Short-άκηδων και των μελλοντολόγων της καταστροφής!!!

ΝΕΑ προειδοποιητικά άρθρα από τους ταυλανδέζους της Phoenix Capital καθ’οδόν…

WALL STREET: ΕΔΩ και μερικά χρόνια έχουν βγει… SHORT, αλλά κάποτε θα δικαιωθούν… Και θα μας λένε ότι μας τα… λέγανε!!!

WALL Street: ΕΚΕΙΝΟΙ που θα δικαιωθούν είναι οι… LONG αυτής της ιστορίας. Γιατί αυτοί ξέρουν.Και θα αλλάξουν στρατόπεδο στο σωστό timimng 

___________________

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τον…χαβά τους: Μια σειρά από μεγάλα ονόματα επενδυτών στα hedge funds – αναφέρει το Reuters – έχουν αρνητική άποψη για τις μετοχές των ΗΠΑ. Μάλιστα προτείνουν τοποθετήσεις σε χρυσό και άλλα bearish στοιχήματα, ενώ δεν είχαν προβλέψει το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς του τελευταίου διαστήματος. Διεθνείς επενδυτές όπως ο George Soros, Jeffrey Gundlach και David Tepper είναι μεταξύ των δισεκατομμυριούχων των hedge funds που μείωσαν και συνεχίζουν να μειώνουν τις long θέσεις τους στις μετοχές. Ο Gundlach, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από 100 δισ δολάρια στην DoubleLine, δήλωσε στο Reuters πουλήστε τα πάντα εδώ δεν φαίνεται τίποτε καλό. (βρε τι πόνος που τους έπιασε για το καλό μας!!!)

____________________

  • ΔΙΚΗΟ ΕΧΕΙ, αλλά ποιός τον ακούει;;

Σκληρή κριτική κατά της Apple ότι φοροδιαφεύγει μέσω Ιρλανδίας άσκησε ο διεθνούς φήμης νομπελίστας οικονομολόγος Stiglitz
Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομίας, Joseph Stiglitz είπε ότι η φορολογική νομοθεσία που επιτρέπει στην Apple να διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των κερδών της στο εξωτερικό είναι «προφανώς ελλιπής» και κάλεσε την Apple να αποδόσει τους φόρους που τις αναλογούς καθώς όλο αυτό το σκηνικό είναι μια απάτη.

…..

«Το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ ενθαρρύνει τις εταιρείες να κρατήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό…στα συστήματα μεταβίβασης που επιτρέπουν σε εταιρίες όχι μόνο να κρατήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αλλά, ουσιαστικά, να ξεφεύγουν από τη φορολογία.

…..

Ο Stiglitz, ο οποίος συμβουλεύει την Hillary Clinton  δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η Apple ουσιαστικά φοροδιαφεύγει.

…..

Ο Joseph Stiglitz τόνισε ότι εταιρίες όπως η Apple θα πρέπει να φέρουν τα διεθνή τους κέρδη πίσω στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εταιρείες μπορούν να αναβάλουν τον φόρο εισοδήματος για τα κέρδη τους στο εξωτερικό μέχρι να τα επαναπατρίσουν ή να τα επιστρέψουν στις ΗΠΑ…

…..
Περίπου 215 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι βρίσκονται στο εξωτερικό από την Apple!!!!!

____________________

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μηνός ανήλθαν την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας ισχυρά ημερήσια κέρδη 3%, καθώς και εντυπωσιακή σωρευτική άνοδο 10,8% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις των αγορών.

_____________________

Η ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την πορεία του δείκτη βαρόμετρου του S&P 500 ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Bank of America Merill Lynch τονίζοντας ότι υπάρχουν ανοδικά περιθώρια έως τις 2425 μονάδες από αρχική εκτίμηση 2200 μονάδες. 

……
Ακόμη και αν το τρέχον ράλι άνω του 20% από το χαμηλό του Φεβρουαρίου του 2016 είναι ίσως από τα τελευταία της κυκλικής ανοδικής αγοράς από το 2009, η Bank of America υποστηρίζει ότι έχει ακόμη ανοδικά περιθώρια ο S&p 500.

……
Μια άνοδος ακόμη 10% θα σηματοδοτήσει το τέλος της κυκλικής ανοδικής τάσης που έχει μια μέση απόδοση των 46,88%
Με βάση τα ιστορικά στοιχεία το ράλι από το Φεβρουάριο του 2016 δεν θα μπορούσε να είναι τόσο μακράς διάρκειας.

……
Ο S & P 500 είχε 96 συνδριάσεις χωρίς πτώση 10%, εξέλιξη που χρονολογείται από το 1928. Προβάλλοντας τη μέση απόδοση από το χαμηλό Φεβρουάριο ο νέος στόχος για τον S & P 500 από 2220 μονάδες αναθεωρείται στις 2400-2425 μονάδες.

_______________________

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Οι CEO, οι διευθύνοντες σύμβουλοι στις ΗΠΑ ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Με βάση έρευνα της Goldman Sachs ένα από τα βασικά θέματα προβληματισμού των CEO εταιριών που βρίσκονται στον S & P 500 είναι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, BlackRock, ανέφερε ότι οι επενδυτές τα έχουν χαμένα.

……

“Οι πελάτες δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χρήματά τους”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι περισσότερα από 55 τρισεκ. δολάρια τραπεζικές καταθέσεις “κάθονται” στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιαπωνία χωρίς να αναζητούν άλλες επενδυτικές επιλογές. ​​Το ακόμη σημαντικότερο, όσο ενισχύονται τα χρηματιστήρια τόσο αποθαρρύνονται πολλοί επενδυτές να τοποθετηθούν στις μετοχές.

_________________________

ΓΙΑΤΙ ο Buffett δεν είναι τόσο άγιος όπως ο ίδιος εμφανίζεται….

Economist: O Buffett δεν είναι τόσο άγιος όπως εμφανίζεται – Δεν είναι πρότυπο καπιταλισμού

Μετά τον θάνατο του Steve Jobs της Apple, ο Buffett έχει γίνει ο μοναχικός ήρωας των μεγάλων επιχειρήσεων στην Αμερική με στόχο ένα δικαιότερο καπιταλισμό. Αλλά ο Buffett δεν είναι τόσο άγιος όπως ο ίδιος εμφανίζεται. Έχει πολλές φορές ενεργήσει προς το συμφέρον του και το πράττει νόμιμα, αλλά αν όλες οι εταιρείες ακολουθούσαν το παράδειγμά του, η Αμερική θα ήταν χειρότερη. Ενώ αναφέρεται τακτικά για την απασχόληση, όλες οι συγχωνεύσεις των εταιριών που έχει εξαγοράσει οδηγήθηκαν σε μείωση προσωπικού.

…..
Ο Daniel Loeb ένας διαχειριστής χαρτοφυλακίων, επιτέθηκε κατά του Buffett. «Νομίζει θα πρέπει όλοι να πληρώνουν περισσότερους φόρους, αλλά ο ίδιος αγαπά να βρίσκει τρόπους ώστε να πληρώνει λιγότερους φόρους». Και όμως ο Loeb είχε δίκιο: οι πληρωμές φόρων της Berkshire έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με τα κέρδη της εταιρίας. Το 2016 τα μετρητά που κατέβαλλε η Berkshire ήταν ισοδύναμη με το 13% των προ φόρων κερδών της. Η Berkshire κατά ένα παράδοξο τρόπο πληρώνει πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες εταιρίες.

…..
O Buffet είναι επικριτικός προς την Wall Street, αλλά κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, ο ίδιος παρενέβη για να υποστηρίξει την Goldman Sachs. Η Berkshire ήταν ένας εκ των βασικών μετόχων της  Moody’s, που είναι οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην περίοδο των…. subprime. Η Berkshire δραστηριοποιείται και στον τομέα της ασφάλισης, με 250 δισεκ. δολάρια assets, ενώ ελέγχει και το 10% της Wells Fargo, της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής (από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας). Αυτό το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων παραδόξως δεν χαρακτηρίζεται ως συστημικά σημαντικό από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.
……
Ο Buffett εκφράζει συχνά αρνητικές απόψεις για το πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις ενώ πρόσφατα μαζί με άλλους 12 managers ζήτησε καλύτερη διακυβέρνηση. Μία σύσταση ήταν οι ισολογισμοί να ακολουθούν τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές (GAAP). Αλλά η Berkshire ενθαρρύνει τους επενδυτές να αξιολογούν την δική του μεθοδολογία δηλαδή απόδοση με βάση την έννοια της «εγγενούς αξίας».

…..

Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με τον Buffett: Έχει μια ξεχωριστή αγάπη για τα ολιγοπώλια. Αφού απογοητευμένος με τις αποδόσεις από τις επενδύσεις  από υφάσματα στη δεκαετία του 1960 και του 1970 και στη συνέχεια με την κατασκευή υποδημάτων και τις αεροπορικές εταιρείες, κατέληξε ότι πρέπει να στραφεί σε επενδύσεις  που διατηρούν «προνόμια» που προστατεύονται από τον ανταγωνισμό, όχι στις απλές «επιχειρήσεις». Στη δεκαετία του 1980 και του 1990 πόνταρε στα κυρίαρχα παγκόσμια brands όπως η Gillette και η Coca-Cola. Σήμερα η Berkshire επικεντρώνεται σε μικρο-μονοπώλια, όπως μια επιχείρηση κατασκευής τροχόσπιτων, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι σιδηρόδρομοι και τα καταναλωτικά αγαθά.Κατά βάση οι πρακτικές του Buffet είναι  μακριά από ένα ιδανικό μοντέλο για το πώς θα πρέπει να μεταμορφωθεί ο καπιταλισμός. Οι επενδύσεις σε ολιγοπωλιακές εταιρίες, δεν είναι το μέλλον του καπιταλισμού.

_____________________________

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ από την ξένη αγορά…

Related image

Mε την υπογραφή του μικρομέτοχου

* ,