Από και για τον κόσμο των αγορών – Πολλά και ενδιαφέροντα[;] | Mikrometoxos.gr

Από και για τον κόσμο των αγορών – Πολλά και ενδιαφέροντα[;]

11.08.2015 10:17
Η Ελλάδα θέλει άμεσα – ακόμη και σήμερα το πρωί 11 Αυγούστου – να κλείσει την συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ, αλλά η Γερμανία αντιδρά ζητώντας επιπλέον μέτρα και μεταρρυθμίσεις και… σκόπιμα χρονοτριβεί.  Η συμφωνία για το τρίτο δάνειο των 86 δισ. που περιλαμβάνει MoU – δηλαδή μνημόνιο κατανόησης με τον ένα ή άλλο τρόπο – είναι μονόδρομος, ωστόσο το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο μετά την εβδομάδα της ολικής καταστροφής προσπαθεί να ανακάμψει με επίκεντρο τις τράπεζες και τις σημαντικές αγορές της UBS στην Eurobank για λογαριασμό του ομιλου Fairfax.  
Οι τράπεζες ανακάμπτουν γιατί υπάρχουν σχέδια να συνδυαστούν οι ΑΜΚ με τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές. Αυτό σημαίνει μικρότερες αυξήσεις κεφαλαίου, θα καλύψουν μόνο το βασικό σενάριο των stress tests και την διαφορά μεταξύ βασικού και δυσμενούς θα την καλύψουν τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές cocos από το ΤΧΣ. Η άνοδος που συντελείται θα μπορούσε να φέρει την αγορά έως τις 735 ή 750 μον. μονάδες εφόσον οι όγκοι παραμείνουν σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα.
Σχετική εικόνα
Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – ΟΛΘ [από το σημερινό “Χ”]: Την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του Χ.Α. αρχικά πιέσθηκε μέχρι τα 17,00 ευρώ, αλλά δεν πτοήθηκε ολοκληρώνοντας με ελάχιστες – συγκριτικά – απώλειες της τάξης του 4% στα 19,00 ευρώ. Εκτοτε και στις πέντε συνεδριάσεις που ακολούθησαν δεν είδε αρνητικό πρόσημο, ενώ με το χθεσινό +5,57% επανήλθε σε άνω των 22,00 ευρώ επίπεδα τιμών. Δεν βγαίνουν και πωλητές ενόψει των αναμενομενων εξελίξεων…
ΔΤΡ [Ηλ. Ζαχ.]: Κοντινή αντίσταση το επίπεδο των 300 μονάδων. Οι 273 μονάδες είναι κύρια στήριξη και Stop στο intraday ενώ στόχο έχουμε στην περιοχή των 320 μονάδων…
Γ.Δ.: Το επίπεδο των 690 μονάδων πληρώθηκε και είναι σημαντική αντίσταση. Πολύ χαμηλός όγκος συναλλαγών στα αρνητικά, ενώ το ότι δεν επιτρέπεται το short στα stock futures είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς καθώς και για την ρευστότητα στο σύστημα.
Την αγορά την επηρεάζουν οι τιμές στην spot και όχι το συμβόλαιο, οπότε η κίνηση στερείται λογικής. Τεχνικά μία κατοχύρωση και μόνο του 690 θα μπορούσε να δώσει συνέχιση της κίνησης προς το 713 ή το 734 επίπεδο.
Οι 672 είναι η στήριξη στον ΓΔ στην παρούσα και διάσπαση αυτού καιμόνο θα μπορούσε να μας φέρει στο 656 επίπεδο.
Σχετική εικόνα
Σημαντικές αγορές από την UBS στην Eurobank για το Fairfax και αξιόλογες κινήσεις από HSBC. Με επίκεντρο την UBS και την HSBC πραγματοποιούνται αξιόλογες κινήσεις ξένων στις τράπεζες. Η κίνηση της UBS άλλαξε τα δεδομένα στην χρηματιστηριακή αγορά [για λογαριασμό του Fairfax αγοράζει Eurobank, εκτινάσσοντας τις συναλλαγές].  Η επάνοδος του Fairfax στην Eurobank είναι θετικό σημάδι ειδικά μια περίοδο όπου λόγω των ΑΜΚ δοκιμάζονται οι ξένοι επενδυτές. Χθες οι ξένοι είναι κατά βάση αγοραστές στις τράπεζες.
Εν τω μεταξύ νέα βελτίωση σημειώθηκε στα ελληνικά ομόλογα αφού η αγορά προσδοκά συμφωνία, η οποία αν και δεν είναι σαφές ότι μπορεί να κλειδώσει σήμερα 11/8 ή θα απαιτηθεί χρόνος, ωστόσο βρίσκεται κοντά. Η προσδοκία για συμφωνία έχει οδηγήσει σε άνοδο τιμών και πτώση αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα,  ωστόσο συντηρεί σε επίπεδα χρεοκοπίας τις αποδόσεις των ομολόγων. Έτσι μετά από μια εντυπωσιακή μείωση των αποδόσεων, το 2ετές** π.χ. που βρισκόταν στο 59%, υποχώρησε τώρα έως το 19,8%.
**Το 2ετές λήξης 2017 (πρώην 3ετές ομόλογο) εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 75 μ.β. με μέση απόδοση 19,78% και απόδοση αγοράς 19,91%…. από 3,5% όταν εκδόθηκε. Το υψηλό έτους στο 59% στην 2ετία και σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2015.  


ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Σε συνέχεια της από 30.6.2015 ανακοίνωσης της περί αναβολής της πληρωμής του μερίσματος χρήσης 2014 το οποίο έχει αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση της 18.6.2015, ενημερώνουμε τους Μετόχους μας ότι η πληρωμή του μερίσματος χρήσης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους ισχύοντες Κανονισμούς από την Πληρώτρια Τράπεζα ALPHA BANK CYPRUS LIMITED (εφεξής «η Τράπεζα»).
Για τις ανάγκες των ανωτέρω πληρωμών, η Εταιρία θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τα διαθέσιμά της στο εξωτερικό. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι Μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την 24 Ιουνίου 2015 (Record Date). Υπενθυμίζεται ότι: H διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2014 αντιστοιχεί σε ποσόν 9,30 ευρώ ανά μετοχή.
Επί του ποσού αυτού η Εταιρία θα παρακρατήσει φόρο 10% για λογαριασμό του Μετόχου και συνεπώς οι Μέτοχοι θα λάβουν ποσόν 8,37 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τράπεζα την Τετάρτη 12η Αυγούστου 2015.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Μετά την απόφαση της, από 19ης Ιουνίου 2015, Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, όπου ενέκρινε ομόφωνα τη διανομή μερίσματος 0,1400 ανά μετοχή….
Το μέρισμα που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση ανέρχεται σε 0,24 ευρώ ανά μετοχή, προερχόμενο από τα κέρδη της χρήσεως 2014 και κατόπιν αφαίρεσης του ήδη διανεμηθέντος προσωρινού μερίσματος ποσού 0,10 ανά μετοχή το προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε 0,14 ανά μετοχή.
Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% σύμφωνα με το άρθρο 40 το Ν.4172/2013 ήτοι 0,014/μετοχή και το καθαρό ποσό μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα είναι 0,126/μετοχή.
Ημερομηνία αποκοπής ορίζεται η Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της εταιρίας στα αρχεία  του Συστήματος Άυλων Τίτλων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων κατά την 17η Αυγούστου 2015 (Record Date)
Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα.
ΙΝ + ΟUT από το σημερινό “Χ”
OTE: Διατηρεί τους φιλόδοξους στόχους επενδύσεων και εσόδων ο ΟΤΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες στην οικονομία.Χαίρεσαι να διαβάζεις τις Λογιστικές Καταστάσεις του, πληρέστατες και 100% εύχρηστες.Ο ΔΔΜ στο μισό της μονάδας πλέον!!
AEGEAN AIRLINES: Νέα ρεκόρ, νέες εκπλήξεις σε όλα τα ταμπλό…
AUTOHELLAS: Το εξάμηνό της απλά δείχνει και το τι θα επακολουθήσει για το σύνολο της χρήσης…
ΕΥΔΑΠ: Με σκορ 5-1 και βρέθηκε αρκετά πάνω από τα 5,8400 ευρώ της 26ης Ιουνίου 2015. Θα παραμένει στη 1η γραμμή της επιχειρηματικής και επενδυτικής προσοχής.
ΕΕΕ: Ο στυλοβάτης της αγοράς, έστω και την… χειραγωγούν μέσω αυτής. Αν μπορούσαν, ας εύρισκαν κάποια άλλη να αναλάβει τοιν δικό της ρόλο. Καλύπτει το 20% της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. Σε υψηλά διετίας σχεδόν.
ΟΛΠ: Αντέδρασε άμεσα, δραστικά και κυρίως δυναμικά στις αρχικές πιέσεις που δέχθηκε και που έφερναν την τιμή του κάτω και από τα 9,50[!] ευρώ. Στο +60% έκτοτε…
Σχετική εικόνα
ΟΠΑΠ: Σκόρ 5-1 και επαναπροσέγγιση των επιπέδων του στις 26.6.2015.
ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Μόνο εύγε και μπράβο για όλες τις κινήσεις της. Η μτχ μάλιστα ξεπέρασε και την τιμή της στις 26 Ιουνίου…
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάντα αγωνιστής ο όμιλος, κινείται σε σωστά βήματα και δεν θα υποκύψει στις δυσκολίες των καιρών γιατί είναι πολύ καλά… εξοπλισμένος.
ΟΛΘ: Ξέφυγε κατά πολύ της τιμής που είχε στις 26 Ιουνίου και στα 19,80 ευρώ,. Χθες ξεπερνούσε και τα 22,00 [!] ευρώ.
OUT
O NOMOΣ της “6μηνης μέσης τιμής” είναι απαράδεκτος, κινείται εναντίον σε κάθε έννοια λογικής,ηθικής και αποτελεί σύμβολο “λαμογιάς”, εξαπάτησης των επενδυτών και όπως αλλιώς θέλει κανείς να τον αποκαλέσει. Και όσο παραμένει, μερικοί δεν θα έπρεπε να κοιμούνται με ήσυχη την συνείδησή τους.
TΡΑΠΕΖΕΣ: Οι μητέρες όλων των δεινών και σταματάμε εδώ…
WARRANTS: Τερματικά οπλικά συστήματα εξολόθρευσης κερδοσκοπικών κεφαλαίων…
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017