Από και για τον κόσμο των Αγορών και όχι μόνον... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Από και για τον κόσμο των Αγορών και όχι μόνον…

01.08.2016 00:01

Ο Αύγουστος εκτός από τα αποτελέσματα του εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών και την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI θα έχει σαν κύριο θέμα την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων για την είσπραξη των υπολοίπων 2,8 δις ευρώ της πρώτης αξιολόγησης. Ενδιάμεσα, στις 12 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου.

…………………………………..

TOP LIST – NBG SECURITIES: Η σχετική λίστα της περιλαμβάνει τώρα τις Alpha Bank, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Σαράντης και Μυτιληναίος.

______________________

PIRAEUS SEC: Δεν τα πήγε κι άσχημα…

“03.02.2016 16:31

Στις κορυφαίες επιλογές της Πειραιώς Χρηματιστηριακής βρίσκονται οι μετοχές: Motor Oil, ΟΤΕ, FFGROUP και Jumbo.

Οι τιμές-στόχοι που θέτει η χρηματιστηριακή εταιρεία για τις τέσσερις μετοχές είναι:

  • 14,00 ευρώ για τη Motor Oil, (είναι στα 9,60 ευρώ). Η εταιρεία απολαμβάνει ένα περιβάλλον με ευνοϊκά περιθώρια και ευνοϊκή δυναμική στο θέμα των ισοτιμιών.
  • 10,20 ευρώ για τον ΟΤΕ, (7,91 ευρώ). Συνδυάζει ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης με χαμηλή μόχλευση και παράγει τουλάχιστον 500 εκατ. ελεύθερες ταμειακές ροές το έτος, ενώ θα επωφεληθεί από την αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης.
  • 22,40 ευρώ για τη Follie-Folli Group (13,40 ευρώ). Προσφέρει έκθεση σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η κινεζική, με ελκυστικές αποτιμήσεις λόγω της πρόσφατης αδυναμίας της μετοχής της.
  • 11,80 ευρώ για την Jumbo ( είναι στα 9,68 ευρώ). Διαθέτει ισχυρά θεμελιώδη, σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και αυξανόμενη διεθνή παρουσία λόγω της πρόσφατης εισόδου στην αγορά της Ρουμανίας.
  • _______________________

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Την ώρα που έχουν ξετινάξει στους φόρους όσους δεν φοροδιαφεύγουν, ετοίμαζαν αμνήστευση για τους φορο-κλέφτες, κάτι που φαίνεται ότι μπλόκαραν οι θεσμοί. Αυτό φυσικά δεν δείχνει ότι οι δανειστές είναι οι καλοί της ιστορίας ωστόσο σίγουρα δείχνει πόσο γελοίο είναι το πολιτικό προσωπικό (και δεν αναφέρομαι στην παρούσα κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες) που κυβερνά τον τόπο. (Giannis Papadoyiannis FB)

 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ(Ι): Ολόκληρο ντόρο για τους 54 της Πάρου, ενώ κανείς δεν σκέφτεται πόσες διμοιρίες Ματ χρειάζονται να φυλάνε τους υπουργούς. Ακούσαμε, ότι έριξαν μολότοφ στην διμοιρία που φυλάει το σπίτι του Φλαμπουράρη (μην σας πω ότι είναι και στην Αίγινα στην πισίνα του) και μου σηκώθηκε το αίμα στο κεφαλι. Να δω, τι θα πρωτοκόψει ο κόφτης μεθαύριο. (Elias Zacharakis FΒ)
____________________
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 
………………
…………………………………..

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ: Αυτά είναι! “Οι δικαστές ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα δεχόμενοι πως σε αυτό δεν περιγραφόταν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από ΑΜΕΛΕΙΑ ή από ΔΟΛΟ.” Φυσικά άλλα δύο τρία κόλπα και νάσου και η παραγραφούλα!!! Βρε, δεν αγαπιέστε καλύτερα…

…………………………………..

…………………………………..

ΒΩΒΟΣ-απάντηση: Ναι, δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός του 2015 ο οποίος παρουσιάζει το εξής ενδιαφέρον: Κατά την διάρκεια του 2015 ένα μέρος των δανείων της εταιρίας έχει μετοχοποιηθεί με αποτέλεσμα η εταιρία να εμφανίζει κέρδη 171 εκατ. ευρώ. Βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό καθώς η καθαρή θέση παραμένει αρνητική στα 273 εκατ. ευρώ. Οι ενσώματες εξασφαλίσεις ανέρχονται σε 385 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο της αξίας των ακινήτων της διαμορφώνεται σε 201 εκατ. ευρώ.

…………………………………..

ΑΠΟΔΟΣΗ ιδίων κεφαλαίων είναι ένας χρηματοοικονομικός δείκτης που δείχνει πόσο αποδοτικά χρησιμοποιεί μια εταιρεία τα κεφάλαια της για να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα (κέρδη), και εκφράζεται σε ποσοστιαίες μονάδες. Χρησιμοποιείται ως ένδειξη αποτελεσματικότητας μιας εταιρείας, δηλαδή πόσο κέρδος μπορεί να παράγει χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους που επενδύθηκαν από τους μετόχους της (μετοχικό κεφάλαιο) και τααποθεματικά της. Οι επενδυτές συνήθως αναζητούν εταιρίες με υψηλή και αυξανόμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE). http://mikrometoxos.gr/?p=79382

……………………………………

ΤΟ ΑΡΘΡΟ (Του Χρήστου Τσατσαρώνη) 

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Δεν έχει προηγούμενο! Ακόμα και η μακαρίως κοιμώμενη (sic) σοσιαλδημοκρατία, αφυπνίζεται εσχάτως και αρχίζει να περιφρουρεί και πάλι – έστω και κάπως ζαλισμένη από την αναγκαστική εγκατάλειψη της δεξιάς συγκατοίκου της – κάποιες από τις διαχωριστικές γραμμές της, αυτές που την καθιέρωσαν στη συνείδηση εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών, ως μία προοδευτική δύναμη, έναντι του συντηρητισμού και των – έως και ακροδεξιών εκφάνσεών του – συνοδοιπόρων του.

Μην απορείται, λοιπόν, καθόλου για τον νέο γύρο ωμών εκβιασμών της κυβέρνησης – αυτό έκαναν και κάνουν χρόνια. Μόνο που τώρα, με την παρούσα κυβέρνηση – τον ψύλλο στον κόρφο τους, δηλαδή – γίνεται ολοφάνερο πως αντιμετώπιζαν μία χώρα, τι της επέβαλαν επί χρόνια, χωρίς να υπάρξει ποτέ μία πάγια εθνική αντίδραση στην ιταμή συμπεριφορά τους – πλην δύο μόνον ηγετών, των εκλειπόντων Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου, έστω και μέσω μεμονομένων αντιδράσεων ή χωρίς την ανάλογη συνέχεια.

Αλλά, αντί ο πολιτικός κόσμος, ειδικά σήμερα που πάλι ”το σύστημα”, ξένο και εγχώριο, συμπεριφέρεται με αισχρό και ποταπό τρόπο σε έναν ολόκληρο λαό, που ζεί σε πολύχρονη κρίση και δοκιμασία, αντί να στοιχηθεί με την εκλεγμένη κυβέρνηση (αυτή δεν εκλέξαμε μόλις προ μηνών, άλλωστε;) κατά των επαναλαμβανόμενων ασχημιών και προκλήσεων, συντάσσεται είτε ανοιχτά με το ΔΝΤ(!!!), είτε με τον Σόιμπλε και τους ακόλουθούς του!

Πρόκειται, κατά την ταπεινή μου άποψη, για βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα, για θέση που ξεχειλίζει από εκδικητική επιλογή, για αντιπολιτευτική τύφλωση. Και εύχομαι να μην το πληρώσει ο τόπος και ο κόσμος πολύ ακριβά…

Και δικαίως τίθεται το ερώτημα: δεν ξέρουν ποιόν βλάπτουν περισσότερο, δεν έχουν αίσθηση ποιόν μειώνουν περισσότερο, δεν συναισθάνονται ποιόν βυθίζουν στηναμφιβολία και την ανασφάλεια;

Μα τον ίδιο τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου υπάρχουν και πολιτεύονται. Τον απλό πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, τον ευσυνείδητο επιχειρηματία κάθε μεγέθους, που αγωνιά αν θα έχει αύριο, τον αγρότη και τον παραγωγό. Αλοίμονο!

Αλλά, πότε άραγε, ”το σύστημα” νοιάστηκε πραγματικά για όλους αυτούς, που απαρτίζουν τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες, των μικρών και μεγάλων πόλεων, των μικρών και μεγαλύτερων χωριών της χώρας;

Συνεπώς, όσο κι αν μας ξενίζει η τοποθέτηση επώνυμων πολιτικών, κομμάτων και διαφόρων ”παραγόντων” υπέρ των εκβιασμών και των θέσεων των δανειστών μας,η απάντηση στο γιατί το κάνουν είναι – δυστυχώς ή ευτυχώς – απλή: τα συμφέροντά τους στηρίζουν και την εξουσία τους περιφρουρούν.

……………………………………

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017