Απόλυτα επιφυλακτικοί οι περισσότεροι αναλυτές | Mikrometoxos.gr

Απόλυτα επιφυλακτικοί οι περισσότεροι αναλυτές

08.01.2015 09:00

Απόλυτα επιφυλακτικοί συνεχίζουν να δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές, όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. τονίζοντας ότι χρειάζονται απόλυτα επιλεκτικές τοποθετήσεις από όσους εκτιμούν σαν ελκυστικές τις τρέχουσες αποτιμήσεις και “βιάζονται” να τοποθετηθούν.

Σε σχέση με το 2012 κάποιες εταιρείες είναι σε πολύ καλύτερη θέση έχοντας βασικά βελτιώσει σημαντικά το κόστος δανεισμού τους, ενώ παράλληλα έχουν αποκτήσει και σημαντικούς μετόχους που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το μέλλον τους.

Ειδικά οι εταιρίες με εξωστρεφή προσανατολισμό αλλά και με χαμηλό δανεισμό έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να ανακάμψουν συντομότερα. Ομως αυτό δεν αποκλείει την κίνηση σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, αν η κρατούσα πτωτική τάση παραμείνει με αυξημένη δυναμική.

Η στήλη εκτιμά πάντως ότι η χαμηλή προβλεψιμότητα για το σενάριο της “επόμενης ημέρας” δεν πρέπει να μας αποτρέπει από οποιαδήποτε συμμετοχή στο Χρηματιστήριο..

Αφού υπάρχουν μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης που βρίσκονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές αποτιμήσεις, ενώ παράλληλα αδυνατούμε να προεξοφλήσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα δοθούν καλύτερες ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η πρώτη πεντάδα στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α. διαμορφώθηκε ως εξής: ΑΛΦΑ (5,62 δισ.), Πειραιώς (5,49 δισ), ΕΕΕ (5,31 δισ), Εθνική (4,59 δισ) και ΟΤΕ (4,29 δισ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ(Ι): Σε 50 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει η κφση του Χ.Α., με την βοήθεια και της ΚΥΠΡΟΥ, αφού χωρίς αυτή θα βρισκόταν τώρα στα 48,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 30 δισ. ευρώ χαμηλότερα από τα προ 10μήνου επίπεδα…

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ: Με τζίρο 8 ευρώ η ΜΟΥΖΚ στο +10%, με 67 ευρώ η ΜΠΤΚ είδε την δική της επίσης στο +10%% κοκ…

ΕΚΤΕΡ: Αντέδρασε με άνοδο 18,34% στη τιμή του 0,4710 ευρώ που την αποτιμά σε 5,3 μόλις εκατ. ευρώ. Ο τζίρος της πάντως πολύ χαμηλός στα 235 ευρώ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017