«Απροκάλυπτη επίθεση» στο ΝΑΤ καταγγέλλει η ΠΝΟ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Απροκάλυπτη επίθεση» στο ΝΑΤ καταγγέλλει η ΠΝΟ

16.02.2015 14:03
«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Να εφαρμοστούν άμεσα οι θεσμοθετημένες και εγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς το ΝΑΤ, ζητεί η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τα αρμόδια υπουργεία, απορρίπτοντας παράλληλα σχετικό αίτημα για χρησιμοποίηση μέρους χρημάτων από το αποθεματικό του ταμείου (τα μισά χρήματα περίπου) προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας αντί να εγκρίνει και να εισηγηθεί την καταβολή από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους όλου του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ ζητάει μόνο την καταβολή του ποσού των 50 εκατ. ευρώ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για το θέμα, σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στο πολύπαθο ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών που και μαθηματικά με το νέο αυτό χτύπημα οδηγείται στον πλήρη αφανισμό και στην κατάρρευσή του». Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών αποφάσισε μάλιστα να μη συμμετέχει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ που κλήθηκε για να λάβει τη σχετική απόφαση για τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών του.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ τα αποθεματικά του ταμείου ανέρχονται σήμερα σε 120 εκατ. ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017