Αποψη - Η απόλυτη ελληνική ''κωλοτούμπα'' - Πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το haircut και υιοθετεί το 65% του μνημονίου - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αποψη – Η απόλυτη ελληνική ”κωλοτούμπα” – Πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το haircut και υιοθετεί το 65% του μνημονίου

05.02.2015 17:34

Η απόλυτη ελληνική κωλοτούμπα – Πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το haircut και υιοθετεί το 65% του μνημονίου

Στρατηγικό διαπραγματευτικό λάθος η εγκατάλειψη του haircut στο χρέος από την ελληνική κυβέρνηση
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η ελληνική αντιπροσωπεία που διαπραγματεύεται στην Ευρώπη έχει πραγματοποιήσει απίστευτες κωλοτούμπες ή κατά το πιο εκλεπτυσμένο κυβιστήσεις.
Αρχικά ξεκίνησαν με το haircut στο χρέος και όταν διαπιστώθηκε η άρνηση της Ευρώπης, το πιο σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδος πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.
Αντί η Ελλάδα να κρατήσει το haircut στο χρέος ως διαπραγματευτικό ατού, απεμπόλησε ένα ισχυρό χαρτί.
Αντί για haircut άρχισε να μιλάει για ανταλλάξιμα ομόλογα ή perpetual bonds δηλαδή ομόλογα χωρίς λήξη, αέναα ομόλογα. Όταν η Ευρώπη διαπίστωσε ότι η Ελλάδα απλά μπλοφάρει και εγκαταλείπει τόσο εύκολα τα δυνατά διαπραγματευτικά της όπλα, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να χρησιμοποιήσει το βαρύ πυροβολικό δηλαδή την ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ έστειλε στο ELA υποχρεωτικά όλες τις τράπεζες. Από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα χορηγεί απευθείας ρευστότητα αλλά μέσω ELA που το παρέχει η ΕΚΤ. Η κίνηση αυτή παρ΄ ότι εδράζεται σε πραγματικά τεχνοκρατικά δεδομένα…υποκρύπτει ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση.Το αποκορύφωμα της κωλοτούμπας της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν η δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου με τον Schaeuble τον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει το 65% του μνημονίου…Ήταν που προεκλογικώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα έσκιζε τα μνημόνια. Πρόκειται για μια απίστευτη κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστες ημέρες και πριν καν ορκισθεί η νέα κυβέρνηση.
Τέτοιο προηγούμενο δεν υπάρχει παγκοσμίως.www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017