Αποφασίστηκαν capital controls, κλειστές οι τράπεζες αύριο 29/6 και έως 3/7 – Στα 150 ή 200 ευρώ το όριο στα ATMs | Mikrometoxos.gr

Αποφασίστηκαν capital controls, κλειστές οι τράπεζες αύριο 29/6 και έως 3/7 – Στα 150 ή 200 ευρώ το όριο στα ATMs

28.06.2015 19:23
http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/202681
Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και οι τράπεζες συναποφάσισαν να επιβάλλουν capital controls για μια εβδομάδα ώστε να προστατεύσουν τις ελληνικές τράπεζες από το μαζικό bank run, από τις μαζικές εκροές καταθέσεων.

Αύριο 29 Ιουνίου οι τράπεζες θα είναι κλειστές στο πλαίσιο έκτακτης τραπεζικής αργίας, που θα κρατήσει έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου του 2015. 

Παρ΄ ότι επίσημα αργία θα είναι μόνο η 29η Ιουνίου ωστόσο όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές έως τις 3 Ιουλίου.

Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν ξεκινήσει να εκτελούν την απόφαση του συμβουλίου συστημικής ευστάθειας, επιβάλλοντας capital controls ενώ μεταξύ των παραμέτρων των κεφαλαιακών περιορισμών συμπεριλαμβάνεται και όριο ανάληψης μετρητών 150 ή 200 ευρώ την ημέρα.

Ο Μιχάλης Σάλλας και ο Άνθιμος Θωμόπουλος πρόεδρος και CEO της Πειραιώς δήλωσαν ότι την Δευτέρα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές, γιατί κυκλοφόρησαν συγκεχυμένες πληροφορίες ότι ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός επανεξετάζει τα σχέδια του και μελετάει ακόμη και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και τους δανειστές.
Προηγήθηκε επικοινωνιακό μπαράζ από την Κομισιόν, με ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν ότι οι δανειστές υπέβαλλαν νέα πρόταση στην Ελλάδα, βελτιωμένη και η κυβέρνηση μονομερώς αποφάσισε να αποχωρήσει….από τις διαπραγματεύσεις.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017