Αποφασίστε πια…

Αποφασίστε πια…

 

Ολίγον από… αναποφασιστικότητα επέδειξε η ελληνική αγορά, καθώς από την απόλυτη κατάρρευση της Δευτέρας πρασίνισε όλο το ταμπλό, με τον τραπεζικό να κάνει +27%, με την επιμονή των αγοραστών να είναι παροιμιώδης (η ΕΥΡΩΒ έκλεισε με 5.5 εκατ αγοραστές).

Αντίστοιχα, ο ΟΤΕ μάζεψε με επιθετικότατο τρόπο όλη την προχθεσινή ζημιά κλείνοντας στο +21%, και αντίστοιχα το υπόλοιπο ταμπλό λίγο ως πολύ ακολούθησε. Βεβαίως, ο τζίρος παρέμεινε στα γνωστά πλέον χαμηλά επίπεδα (36 εκατ.) και η αγορά προφανώς αναμένει εξελίξεις από το πολιτικό μέτωπο, και τα στοιχήματα έχουν σιγά σιγά αρχίσει.

Τεχνικά, το ανοδικό βραχυπρόθεσμο momentum έχει στηρίξεις στο 175 και 172 του 25άρη, με τα χαρτιά παρόλα αυτά να μην είναι και τόσο συσχετισμένα μεταξύ τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την πιθανή προσέγγιση των 195 (650 για ΓΔ) ή και παραπάνω εάν θεωρήσουμε το σενάριο της προεξόφλησης θετικών εξελίξεων, μπορεί να βάλει ως στοπ τα χαμηλά της Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, ακριβώς επειδή η αγορά είναι πολύ νευρική ίσως είναι προτιμότερο να αγοράζουμε (ή να πουλάμε) σταδιακά και μετά από κάποιο σχέδιο. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η τάση είναι ακόμη καθοδική.

Intraday position short stop 204

_______________________

Support: 175, 172, 163

Resist.: 185,189, 192, 195, 199, 207

Daily spot market position Short s/l 212

* ,