Απολαύστε το καλοκαίρι γιατί το ελληνικό «έπος» δεν έχει ακόμη τελειώσει! | Mikrometoxos.gr

Απολαύστε το καλοκαίρι γιατί το ελληνικό «έπος» δεν έχει ακόμη τελειώσει!

11.08.2015 10:42
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της ότι θα χρειαστούν να αντιμετωπίσουν “τουλάχιστον” τρία μεγάλα προβλήματα από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από έναν θυελλώδη Ιούνιο και Ιούλιο, όταν η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη, υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές τις τελευταίες ημέρες.
Στη βελτίωση του κλίματος βοήθησε η προθυμία που δείχνει η Ελλάδα να υπάρξει μια συμφωνία με τους πιστωτές σε ένα πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει ο αναλυτής της Royal Bank of Scotland, Alberto Gallo, στη σημερινή του ανάλυση. Αλλά ο ίδιος προειδοποιεί: Μπορεί να έχουμε έναν “μακρύ χειμώνα” για την ελληνική κρίση χρέους, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανότητα νέων εκλογών. Οι επενδυτές, δεν πρέπει να ξεχνούν επίσης ότι απαιτείται ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ πιθανή είναι και μια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
RBS_2588550k
Το πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ δεν θα αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει ο Gallo. Και προειδοποιεί την Ελλάδα και τους πιστωτές της ότι θα χρειαστούν να αντιμετωπίσουν “τουλάχιστον” τρία μεγάλα προβλήματα από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους. Το πρώτο είναι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας. Ο Gallo υπενθυμίζει επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες, των οποίων οι μετοχές δέχτηκαν ένα βαρύ χτύπημα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν “γρήγορα”, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία και να ανοικοδομηθεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη που απαιτείται για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις.
Το τρίτο πρόβλημα είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα του Ιουλίου, ο Gallo εκτιμά ότι η πιθανότητα νέων εκλογών δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί αφού η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες διαφωνούν πολλά μέλη του κόμματός του. Και ο Gallo καταλήγει: Απολαύστε το καλοκαίρι γιατί το ελληνικό «έπος» δεν έχει ακόμη τελειώσει:

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017