Απεργία σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

“Τρίζουν” τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ του ομίλου Μπόμπολα. Κηρύχθηκαν 24ωρες απεργίες, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο! Μαύρα Χριστούγεννα για ελατοντάδες οικογένειες εργαζομένων στα ΜΜΕ.

ΔΟΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για δολKανένα αποτέλεσμα στις μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΔΟΛ με τις τράπεζες.
Νέα 24 ωρη απεργία ξεκινά από τις 19:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Ως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους και το δώρο Χριστουγέννων.

ΠΗΓΑΣΟΣ

24ωρη απεργία, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinema.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης των σωματείων, η απεργία κηρύσσεται, «καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».