Απεναντι σε πολιτικό που τουλάχιστον αντιπαθεί το ποδόσφαιρο και… λατρεύει τις αναβολές, οφείλεις να είσαι προνοητικός... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απεναντι σε πολιτικό που τουλάχιστον αντιπαθεί το ποδόσφαιρο και… λατρεύει τις αναβολές, οφείλεις να είσαι προνοητικός…

25.08.2016 09:58
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πέρασε τη δυνατότητα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου και εκτός Ελλάδας, με πρώτη επιλογή τη Γερμανία, ώστε ο υφυπουργός Αθλητισμού να μην μπορέσει να επαναλάβει τις περσινές παλινωδίες του

Όταν έχεις να κάνεις με έναν πολιτικό που αποδεδειγμένα τουλάχιστον αντιπαθεί το ποδόσφαιρο και… λατρεύει τις αναβολές, οφείλεις να είσαι προνοητικός.

http://www.a-sports.gr/articles-120640/

Η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της προσωπικά Γιώργος Γκιρτζίκης «μπλόκαραν» τη δυνατότητα του Σταύρου Κοντονή να επαναλάβει και φέτος (διόλου απίθανο, αφού ήδη ξεκίνησε με «λουκέτο» στη Σούπερ Λίγκα) τις περσινές παλινωδίες με θύμα το Κύπελλο.

Τι έκανε ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας; Με εισήγησή του -ως έχει το δικαίωμα-, η οποία έγινε δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρίασή της (στις 18 Αυγούστου), πέρασε διάταξη στην προκήρυξη της διοργάνωσης, που επιτρέπει ο τελικός να μπορεί να διεξαχθεί και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα, ως πρώτη επιλογή έχει προσδιοριστεί η Γερμανία και αυτό λόγω του έντονου ελληνικού μεταναστευτικού στοιχείου που υπάρχει εκεί.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, προστατεύεται και διαφυλάσσεται η ολοκλήρωση του θεσμού ανεξαρτήτως των… ορέξεων και των επιθυμιών του Κοντονή. Και βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτή η προοπτική θα ενεργοποιηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος για το Κύπελλο από κάποια νέα παρεμβατική κυβερνητική απόφαση στα του ποδοσφαίρου.

Στην απόφαση είναι ξεκάθαρο αυτό, καθώς υπάρχει στο σχετικό κείμενο η λέξη «δύναται», αλλά καλό είναι να επισημανθεί, αφού χάριν εντυπώσεων επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως δεδομένο ότι θα… ξενιτευτεί ο τελικός άνευ λόγου και αιτίας (δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι στην πραγματικότητα).

Και για του λόγου του αληθές, διαβάστε ολόκληρη τη σχετική απόφαση για το όλο ζήτημα: «Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.

Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:

‘‘Έκτη φάση / τελικός αγώνας

Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας’’».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017