Απασφάλισε ο Βασιλειάδης: Καμία παράγκα ανεκτή – Τα πρώτα μέτρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απασφάλισε ο Βασιλειάδης: Καμία παράγκα ανεκτή – Τα πρώτα μέτρα

10.11.2016 21:11

«Καμία παράγκα, κανένα οργανωμένο σύστημα, δεν θα γίνει ανεκτό. Είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, αναπλ. Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και αναπλ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

«Υπο το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών, του Υφυπουργού Αθλητισμού, του Υπουργού, του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής, ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη Πολιτεία» σημείωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βασιλειάδης.

«Καμία «παράγκα» και κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από την κυβέρνηση τόνισε εμφατικά, ανακοινώνοντας την πρώτη δέσμη μέτρων που λαμβάνονται για τα φαινομενα μαφιόζικων χτυπημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου:

Πρώτον, στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει, τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε, ας γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ. Ευχαριστώ πολύ» κατέληξε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017